Koliažuose - kosminė operacija

„Vartų“ galerijoje vyks tradicinė ketvirtadieninė menininkų darbų peržiūra. Šį kartą bus pristatyti tapytojos Gabrielės Gervickaitės darbai iš koliažų ciklo „Kosminė operacija“.

Nuo vaikystės patyrusi daug kojos operacijų, tą temą menininkė vaizduoja ir kūryboje - sujungia kūno ir medicinos prietaisų formas, piešiniuose ir koliažuose iš jų kuria žaismingas abstrakcijas.

Nesimetriškos G. Gervickaitės kompozicijos, jau pirmą kartą eksponuotos parodose,  sulaukė palankaus kritikų įvertinimo.  Pradėjusi nuo piešinių, savitas kompozicijas menininkė tęsia koliažuose, kur naudoja įvairių faktūrų ir spalvų lipnias juostas bei  sintetines medžiagas, sukeliančias techniškumo įspūdį. Tačiau dėl tiksliai atrinktų ir suderintų spalvų, Gabrielės kompozicijomis galima mėgautis kaip puikios abstrakčios koloristinės tapybos pavyzdžiais. Naujausi koliažai sukonstruoti iš kelių dalių, tad juos galima sulankstyti lyg konstruktorių.

„Pamažu kyla noras atsiplėšti nuo lapo plokštumos ir prietaisų abstrakcijas pradėti konstruoti erdvėje“, - sakė G. Gervickaitė.

Galerija “Vartai” viešas ketvirtadienio peržiūras rengia siekdama intensyviau rinkti ir visuomenei pateikti naujausias žinias apie šiuolaikinio meno kūrėjų darbus, išsamiau pristatyti menininkus, greičiau pastebėti žinomų menininkų kūrinius bei atrasti naujus vardus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių