„Kolektyvinio sodo“ virtuvėje – apie lietuvybės esmę

Pirmadienį 19 val. uostamiesčio menininkų „Kolektyviniame sode“ bus rodomas spektaklis „Lietuviai“ pagal Gintaro Grajausko tekstus.

Šio spektaklio premjera įvyko pernai birželį „Kolektyvinio sodo“ erdvėse (Naujojo Uosto g. 3). Tai pirmasis debiutinis šios kūrybinės organizacijos viešai pristatytas spektaklis. Jis susilaukė didelio žiūrovų susidomėjimo, mat kiekvienas jame aptinka atpažįstamų gyvenimiškų situacijų, į kurias spektaklio kūrėjai pasižiūrėjo visai kitu kampu.

Spektaklio veiksmas vyksta mistiškoje kasdienėje erdvėje – virtuvėje. Būtent čia ir prasideda lietuvio egzistenciniai-filosofiniai būties, tapatybės ieškojimai, neapsieinant be buitinio konflikto. Analizuojama aktuali emigracijos tema, ieškoma priežasčių, pa(si)teisinimų, pasitelkiant Lietuvos istoriją ir jai svarbius įvykius. Kelionė į lietuvybės esmę kupina originalių atradimų, bet ji taip ir lieka dviejų kaimynų pasisėdėjimu virtuvėje iki išnaktų.

Spektaklis rekomenduojamas kiekvienam lietuviui. Anot jo kūrėjų, tai puiki proga atpažinti save, atgaivinti savo patriotiškumą ir suvokti, kad ne taip jau blogai ir gyvename...

Režisierius – Donatas Savickis. scenografija – Angelinos Furmaniuk, vaidina Milginta Palubinskaitė, Marius Pažereckas ir Donatas Žilinskas.

Bilietai – po 10 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių