Kokioms dovanoms po Kalėdų egle ne vieta?

Nors iki Šventų Kalėdų dar yra laiko, jau šiandien derėtų pasvarstyti, ką gražaus ir vertingo galite nupirkti savo artimiesiems.

Iki džiaugsmingiausios metų šventės dienos trumpės, orai šaltės, tad vis mažiau norėsis kišt nosį į lauką, stovėti eilėse, o jūsų „mėgstamiausiu maršrutu“ galiausiai taps „namai – darbas – namai“.

Nors dabar parduotuvių lentynos lūžta nuo prekių gausos, geriausios dovanų „idėjos“ vargiai sulauks švenčių išvakarių. Vargu ar kuris nori būti tuo, kuris dovaną išrinktų iš blogiausių dovanų sąrašo...

Su užuomina į „paširdžius“

Bene blogiausia Kalėdų dovana, kuria siekiama keisti žmogų, jo gyvenimą, įpročius. Kiekvienas brangiausiems žmonėms linki kuo geriausio, tačiau nereiktų persistengti. Viena tokių – svorio metimo priemonės – abonementas į sporto klubą, treniruoklis, knyga apie dietas. Taip, jis ar ji jums rūpi, o tai – siekis geresnei savijautai, sveikatai pasiekti. Bet jūsų norai gali būti suprasti priešingai.

Tai gali tiesiog reikšti, kad jūs kitą asmenį vertinate menkiau, paliečiate jo trūkumus. Kiekvienas pats turi pasirinkti, kada imtis reikiamų pasikeitimo priemonių, ir be jūsų pagalbos. Tokia dovana tik sukeltų konfliktus, sužadintų pyktį, polinkį į depresiją, žemintų kito asmens savigarbą.

Užuomaršų siurprizai

Nors ieškota iš širdies, kartais dovana gali būti parinkta visiškai neapgalvojus. Šokoladas diabetikui, riešutai ar citrusiniai vaisiai jiems alergiškiems. Nesitikėkite, kad gavęs auskarų ar kvietimą prasiverti ausis ar kurią kitą kūno vietą, asmuo pasinaudos. Taip pat neverta tikėtis, kad dovanodamas atostogų išvyką parinkote tinkamiausią laiką, o ne patį darbymetį.

Apie save primenančios dovanos

Bilietai į jau matytą spektaklį ar kino filmą, ir dar dviems asmenims, iš kurių vienas vargu ar galės nueiti. Na, porininką surasti galima visada. Blogiau būtų gauti ištisus metus apie save primenančią dovaną.

Mobilusis telefonas ar internetas su ilgalaike sutartimi, ir dar keistesniu, kliento poreikių neatitinkančiu planu, gali virsti „įkyria“ dovana.

Moterys nesupras

Tik ji pati žino, kiek ir kokio kremo nuo raukšlių jai reikia. Vargu ar moteris nešios ir draugėms girsis nauja, tačiau netikra „Ralph Lauren“ ar „Gucci“ rankine.

Netinka ir drabužiai. Ar jie bus per maži, ar per dideli, moteriai kils vienintelis klausimas: Aš tau per stora?! Nors dydis ir tinkamas, ieškodamos apdarų jos remiasi ir kitais „išmatavimais“ - spalva, audinio tipas, pasiuvimo stilius, sukirpimas ir t.t.

Kuponas į kiną ar restoraną nuo mylimojo – bloga dovana. Jos akyse virsite suvalkiečiu, bandančiu sutaupyti per kitą susitikimą.

Žmona keikia visus atšipusius peilius, pasenusius plaktuvus ar smulkintuvus? Tikrai jos nenuraminsite ir nepradžiuginsite... Po egle radusi tokias gėrybes ji tik dar labiau įkais, bet tik tiek, kad būsite atskirai paguldytas svetainėje. Tokių prietaisų atnaujinimu reikia pasirūpinti įprastą dieną, o ne per sukaktuves, gimtadienius, Meilės ar Moters dieną. Kalėdų rytą tokį prietaisą galite padėti į virtuvę, nesupakuotą, o ir dar – pirkdami įsitikinkite, kad šios „dovanėlės sau“ kaina neviršijo pirktos žmonai.

Nuo Kalėdų Senelio žmona nepriims ir naujų padangų ar didesnio kompiuterio kietojo disko. Visgi išimtis yra – ji nesupyktų gavusi nešiojamąjį kompiuterį ar „iPadą“ su išgraviruotu, jai skirtu ženklu. Jos nuotaikos nesugadintų ir naujas automobilis. Tik šių daiktų pirmiau pačiam išbandyti, o kai atsibos atiduoti, nevertėtų...

Vyrų nesužavės

Kojinių reikia visiems, tačiau po egle jų dėti nevertėtų. Jei jau nusprendėte „pereitį“ į drabužių etapą, geriau dovanokite minkštas trumpikes arba šiltą šaliką. Vyras nenusiviltų ir gavęs parduotuvės, kurioje bent kartais pats apsilanko, dovanų kuponą.

Elektrinė skutimosi mašinėlė, odekolonas, dezodorantas, šampūnas, kūno prausiklis – visi jie siunčia vieną signalą: „Apsitvarkyk“. Nei vyro, nei vaikino nepriversite purkštis padovanotais kvepalais. Dalis jų mėgsta savo kūno kvapą, dalis žino sau tinkančius kvepalus.

Visgi, sutuoktinis džiaugtųsi gavęs elektrinę barzdaskutę.

Naująjį vaikiną brangiomis dovanomis galite išgąsdinti. Pasirodysite esanti didelė pinigų leidėja. Tik pagalvokite, kaip nepatogiai jį priversite jaustis šventei išleisdama daugiau nei jis.

Jei jis verslininkas, būtinai pačiam palikite galimybę išsirinkti kaklaraištį, rankogalių segtukus, ar piniginę.

Nesuvaidintą nuostabą sukeltų energijos galiomis pasižymintis pakabukas, o gal ir jau primirštas „anų laikų“ laikrodis su odine apyranke ir gausybe naujovių.

Kaip ne savo vaikui

Švenčių dienomis būgno, akordeono ir cypiančio ar kitokius garsus leidžiančio žaislo keliamas triukšmas dar nespės įkyrėti, bet sugrįžus į kasdieninę rutiną šių „instrumentų balsai“ gali tapti nuolatinio galvos skausmo ir nesantaikos šeimoje priežastimi.

Rankų darbo megztinis, nors ir šiltas, išskirtinis, tačiau mažajam jis gali graužti. Porcelianinė lėlė mergaitei tikrai nesuteiks tiek džiaugsmo kiek paprasta, kurią galima šukuoti, lankstyti, perrengti.

 Jei įpratinsite vaiką lošti azartinius žaidimus, jam suaugus tikrai nesugebėsite išaiškinti apie jų keliamą žalą. Ne ruletė, o stalo žaidimai turėtų ugdyti vaiko mąstymą.


Šiame straipsnyje: Kalėdosdovana

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių