Kokio žodžio dainoje „Kancaras“ nemėgo pats maestro V. Kernagis?

„Šio vakaro legenda – žmogus, kuris pradėjo savo kūrybinį kelią, kai nei manęs, nei tuo labiau Deivio šiame pasaulyje dar nebuvo – 1966-aisiais metais", − sakė Inga Valinskienė.

„Jo dainos skamba, nors jo paties jau nebėra tarp mūsų. Ir net neabejoju, kad jos skambės, kai mūsų nebebus", − Ingą papildys Deivis.

Nostalgišką, šviesų ir labai gražų vakarą „Lietuvos muzikos legendose" bus prisimintas prieš penkerius metus baltu paukščiu iš mūsų išskridęs beprotiškai fantasiškas Vytautas Kernagis.

Maestro daina „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj„ atgims „Studenčių“ ir Pauliaus lūpose, Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis atliks romantiškąją „Naktelę„, grupė „Patruliai“ norės saulės karštos ir net žemės visos dainoje „Norėjimas„, Inga Valinskienė dainuos apie pasiklydusius milžinus, Artūro Noviko vaikų džiazo ansamblis meistriškai sudėlios žodžius „Niekų dainelėje“, Donalda Meiželytė ir Romas Bubelis dainuos apie bičių medų, Liudas Mikalauskas, padedant keturiems violončelininkams, jausmingai atliks „Baltą paukštį„, Irūna Puzaraitė ir Marius Jampolskis sukurs mažą spektaklį pagal dainą „Širdele mano“, o Vytautas Šiškauskas dainuos apie tirpstantį sniegą.

Naują legendinių šlagerių skambesį vertinsiančioje komisijoje pamatysime V. Kernagio dukrą Eglę Kernagytę-Dambrauskę ir du BTV laidų vedėjus Arūną Valinską ir Arną Klivečką.

Komisija šįkart bus kaip niekada atvira – girs negailėdama liaupsių, o  kritikuos taip pat ne mažiau sparnuotai. Ypač daug diskusijų joje sukels grupės „Dar„ atlikta „Kancaro“ versija. Didžiausiu kalbininkų „džiaugsmu„ pakrikštyta daina su gausiu lietuvių kalbos svetimybių lobynu iškels klausimą, ar visi komisijos nariai iš tiesų žino, kas yra „juška“ ir kas nutinka, kai jos neužstumi. Taip pat paaiškės, kokio žodžio šioje dainoje labiausiai nemėgo pats Vytautas Kernagis.


Šiame straipsnyje: dainaVytautas KernagisKancaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių