Kokias problemas neįgalieji sprendžia šokių projektuose?

Televizijų šokių projektuose permainos - kviečiami dalyvauti neįgalieji, kurie teigia turintys savo misiją projekte ir dėl jos pasiryžę eiti iki projekto galo.

Svarbiose sporto varžybose ne vieną pergalę iškovojęs neįgaliųjų lengvosios atletikos penkiakovininkas Tomas Kairys, pasiryžęs dalyvauti TV3 šokių projekte "Šok su manimi", prisipažino, kad pirmajame filmavime jaudinosi daug labiau nei parolimpinėse žaidynėse.

"Bėgime reikia technikos, jėgos ir greičio, o šokiuose - aktorinių sugebėjimų, vaidybos. Galėčiau pasakyti, kad šokti yra daug sunkiau", - neslėpė sportininkas.

Nuo gimimo vienos kojos pėdą turintis vyras iš tiesų iš gyvenimo ima viską. T.Kairys atviravo Lietuvoje pasigendantis dėmesio į neįgaliuosius. "Europos sąjungos šalyse žmonės kitaip reaguoja ir priima žmones su negalia, o čia dar tvyro visokie stereotipai", - mano sportininkas.

Vyras teigė norintis žmonėms įrodyti, kad gyvenime galima siekti kažko daugiau, o svarbiausia - priimti kiekvieną gyvenimo mestą iššūkį ir jį įveikti. T.Kairys neslėpė, kad penkiakovė šiek tiek atsibodo, tad ,siekdamas gauti adrenalino dozę, po ilgų svarstymų nusprendė dalyvauti šokių projekte.

TV3 priėmus šokiuose dalyvauti T.Kairį, LNK pasikvietė Laurą Valytę, kuri negirdi nuo vaikystės, tačiau kelis metus šoka modernius šokius.

"Tai – didžiausias mano gyvenimo iššūkis. Žiūrėdavau per televiziją šokių projektus ir pagalvodavau, kad man nelemta juose dalyvauti. Todėl vieną dieną, sulaukusi skambučio su pasiūlymu, supratau, kad man buvo atidarytos durys. Iš karto nusprendžiau žengti per tas duris ir pabandyti", - tokius Lauros žodžius perdavė jos sesuo Aušra.

Pasak merginas, jos startas televizijoje dalyvaujant projekte "2 minutės šlovės", kur LNK ir pastebėjo merginos šokio sugebėjimus.

Vis dėlto, šiuolaikinius šokius L.Valytei šokti lengviau, nes juose yra daugiau plastikos nei pramoginiuose. "Be to, šokant pramoginius šokius aš esu tik mėgėja", - atviravo mergina.

L.Valytė tikino greitai nepasiduosianti ir įrodysianti, kad yra pajėgi dalyvauti  šokių projekte.

Pirmosios treniruotės su šokių partneriu Vadimu Šuško vyko per vertėją, vėliau šokių pora bendravo raštu, o dabar vienas kitą supranta iš lūpų. "Jeigu labai ko nors nesupranta, partneris parašo, ką nori pasakyti", - L.Valytė žodžius perdavė vertėjas.

"Man svarbiausia išbandyti savo jėgas, o komisijos vertinimai, ar jie būtų iš gailesčio, ar neobjektyvūs - nėra tokie nesvarbūs", - įsitikinusi L.Valytė.


Šiame straipsnyje: neįgalusisŠokiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių