Kokia yra didžiausia ledo ritulininko D.Zubraus svajonė?

Tam, kad susitiktų su ledo ritulio žvaigžde Dainium Zubrumi, LNK laidos „Nuo...iki...“ žurnalistai tarėsi pusmetį.

33-ejų Dainius - vienintelis lietuvis, šiuo metu žaidžiantis NHL, stipriausioje ledo ritulio lygoje. Jis nemėgsta dalinti interviu, be to, atrasti laiko žurnalistams tarp treniruočių, šeimyninių rūpesčių ir neseniai praūžusių vestuvių vis nebūdavo kada.

Tiesa, atrodė, kad pusmetį lauktas ir derintas interviu taip ir neįvyks, mat likus porai dienų iki interviu, spaudoje pasirodė antraštės, skelbiančios, jog ledo ritulininkas savo 1000-osiose rungtynėse patyrė nokdauną. Smūgis į galvą buvo toks stiprus, kad Dainius kelias minutes gulėjo ant ledo.

„Ar siūlės ant skruosto šio įvykio pasekmė? – paklausė „Nuo...iki...“ žurnalistai.

„Ne, – atsakė 193 centimetrų ir 104 kilogramus sveriantis sportininkas. - Nokdaunas buvo užvakar, šita siūlė atsirado tik vakar“.

Pavojingas sportas. Dainius tik šypteli - traumos šiame sporte kasdienybė. Tokį gyvenimą jis gyvena  jau beveik trisdešimt metų. Net po smūgio į galvą Dainius tęsė žaidimą ir pelnė  4 įvarčius bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Viešnagę Dainiaus Zubraus namuose ir interviu žiūrovai išvys šio pirmadienio vakarą, 19.19 val. per LNK laidoje „Nuo...iki...“.

„Žmona šiuo metu išvykusi į komandiruotę, fotografuojasi reklamai“- šiltai pasitinka Dainius, pristatydamas savo mamą Ireną  ir du vaikus - 9 metų Tomą ir 5 metų Emmą.

Dideliuose 600 kvadratinių metrų, 2 aukštų namuose su kino teatru ir vyno rūsiu gyvena 4 asmenų Dainiaus šeima. Jokių auklių. Dainiaus žmona Natali vaikus prižiūri pati, o kai prireikia pagalbos, atskuba netoliese gyvenanti močiutė.

Dainius mano, kad įspūdingos sumos ir šlovė jam neapsuko galvos, vos tik gavęs dideles sumas, neprisipirko nereikalingų daiktų, neišvaistė dolerių, bet arčiau savęs pakvietė šeimą - brolį, sesę Gintarę, kurie Amerikoje baigė mokslus, tėvus, kurie padeda ir palaiko kiekvienoje situacijoje. Artimieji – didžiausia jo investicija.

Gražuolė žmona, du vaikai, milijoniniai kontraktai. Ko dar trokšta Dainius Zubrus, savo karjerą pradėjęs vos 12 metų, kai vienui vienas išvažiavo mokytis ir žaisti ledo ritulio į Ukrainą?

„Dar reikia Stenlio taurės, - laidai „Nuo...iki...“ atvirauja Dainius. - Kiek varžybų sužaidžiau, bet to dar nepasiekiau. Auksinė Stenlio taurė mano sporte aukščiausias pasiekimas“.


Šiame straipsnyje: Dainius Zubrus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių