iš ko sudarytas brangiausias pasaulyje kokteilis?

Londone veikiančiame bare „Salvatore's“ buvo paruoštas kokteilis, pretenduojantis į brangiausios pasaulyje kokteilio titulą.

Vienas toks kokteilis atsieis puspenkto tūkstančio svarų sterlingų. Baras jau pateikė prašymą, kad šis kokteilis būtų įtrauktas į Gineso rekordų knygą, informuoja naujienų kanalas „Sky News“.

Kada bus išnagrinėtas prašymas neskelbiama.

„Salvatore's Legacy“ pavadinto kokteilio autoriumi yra konjako ekspertas ir kokteilių ruošimo specialistas Salvatorė Kalabrezė. Anksčiau jis jau mėgino sumaišyti brangiausią pasaulyje kokteilį „Old and Wise“, tačiau planuotas paruošimas žlugo po to, kai likus kelioms dienoms bare buvo sudaužytas vienos sudedamosios dalies – 1788 metų konjako „Clos de Griffier Vieux“ – butelis.

„Labai nusiminiau, kad sudaužė tą butelį. Maniau, kad mano svajonė paruošti brangiausią pasaulyje kokteilį neišsipildys. Tačiau, laimei, dabar viskas susitvarkė, ir niekas manęs nesustabdys“, – ketvirtadienį, spalio 11 d., prieš sumaišydamas kokteilį sakė S. Kalabrezė.

Kokteiliui „Salvatore's Legacy“ buvo panaudotas 1788 metų konjakas „Clos de Griffier Vieux“, 1770 metų likeris „Kummel“, maždaug 1860 metų likeris „Dubb Orange Curacao“ ir maždaug 1900 metų bitneris „Angostura“.


Šiame straipsnyje: kokteilisGuinesso knyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių