KNYGOS.lt e.knygomis prekiaus anksčiau nei spausdintinėmis

KNYGOS.lt tapo pirmuoju knygynu šalyje, kuris elektronines knygas Lietuvos rinkai pristatė anksčiau nei spausdintines. Nuo šiandien elektroninių knygų prekybą oficialiai pradėjęs vienas didžiausių lietuviškų interneto knygynų pasaulyje taip siekia pratinti vartotojus prie naujo formato privalumų.

Charlaine Harris bestselerių serijos apie Sukę Stekhaus 10-oji dalis „Miręs šeimoje“, istorinis Oliverio Potzscho detektyvas „Koriko duktė ir juodasis vienuolis“ bei naujas Aimee Agresti romanas „Nušvitusioji“ dar tik spausdinamos, o skaitytojai jau gali atsisiųsti knygas interneto knygyne KNYGOS.lt elektroniniu formatu.

„Pirmieji bandomieji pardavimai rodo, jog vartotojai labai teigiamai vertina galimybę rinktis tarp spausdintinio ir elektroninio varianto, o geriausiai šiuo metu parduodama Deborah Harkness knyga „Raganų valandos“ užima pirmąją vietą ir įprastame dešimtuke, ir el. knygų lentynoje“, – sako KNYGOS.lt valdančios UAB „VIPsupply“ direktorius Mantas Butas.

Pasak įmonės vadovo, šiuo metu Lietuvoje pastebima tendencija, kuri anapus Atlanto išryškėjo jau prieš kelerius metus: iš pradžių vartotojai migruoja apsipirkti į internetą, kur gausesnis knygų asortimentas, vėliau – vis dažniau renkasi elektronines knygų versijas dėl jų patogumo.

Elektroninės knygos – tai lygiai tokios pačios knygos kaip ir popierinės, tik pateikiamos elektroniniame formate (EPUB, PDF, MOBI, LIT ir kt.). Jas galima skaityti kompiuteryje, elektroninėse skaityklėse ir mobiliuosiuose telefonuose. KNYGOS.lt įsigyta knyga visą laiką išsaugoma vartotojo elektroninėje bibliotekoje.

Pasak M. Buto, elektroninės knygos visada kainuos pigiau nei spausdintinės, nes leidžiant tokiu formatu sumažėja gamybos, logistikos, redakcinio paruošimo išlaidos. Be to, tai ekologiška – taip sutaupomas ne vienas medis, išvengiama kenksmingų aplinkai procesų spausdinimo metu ir t.t. „Pristatyti elektroninę bestselerių versiją anksčiau nei ji pasirodys popieriniu formatu – tai pirmasis žingsnis mūsų strategijoje, kuria siekiame pratinti vartotojus prie naujo formato.

Interneto pardavimo milžinė Amazon.com teigia, kad jau pernai jų elektroninių knygų pardavimai vienetais aplenkė spausdintines knygas. KNYGOS.lt tikisi, jog iki 2013 metų vasario interneto knygyne bus galima įsigyti per 1000 lietuviškų elektroninių knygų.


Šiame straipsnyje: knygoselektroninės knygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Smalsu

Smalsu portretas
O su autoriais ir vertėjais kaip tokiu atveju atsiskaitoma? Ar neatsiskaitoma visai? Kažkaip "nulaužtų" tekstų internete daugiausia...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių