Knygos sutiktuvės: mūzos išskleis „Vėduoklę“

Dar vasarą pasirodęs dviejų klaipėdiečių - poetės Dalios Bielskytės ir grafikės Danutės Žalnieriūtės -  poezijos ir dailės albumas „Vėduoklė“ pagaliau bus pristatytas visuomenei.

Į jo sutiktuves uostamiestyje susirinks visos mūzos - literatūros, dailės, muzikos ir teatro. Joms atnašaus ne tik knygos autorės, bet ir aktorė Virginija Kochanskytė (žodį įprasmins balsu) bei Klaipėdos muzikinio teatro orkestro muzikantė Danguolė Martusevičienė (skambins arfa). Mūzų kvartetui teisėjaus literatūrologas Marijus Šidlauskas ir dailėtyrininkė Kristina Jokubavičienė, o advokato vaidmuo teks Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkui prozininkui Rimantui Černiauskui.

„Vėduokle galima atsivėsinti kaitrią vasaros dieną, galima koketuoti ar duoti sutartą ženklą, paslėpti ašaras, juoką ar skausmą. Bet tobulai vėduoklės formai galima suteikti ir visai kitą prasmę, nesusijusią su jos paskirtimi... Erdvė kūrybai beribė,” - mano D.Žalnieriūtė.

„Man gražu visa, kas skleidžiasi - žodis, pumpuras, širdis, vėduoklė...“ - sakė D.Bielskytė.

Gražu ir jauku. Negi nepasiilgote?

Albumo „Vėduoklė“ sutiktuvės - Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje (Herkaus Manto g. 25) gruodžio 7 d. 17.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių