Knygoje tapytojui A.Vaitkūnui atminti - gyvenimo kvapas

Sausio 26 d. 16 val. Vilniuje, Lietuvos dailininkų sąjungos būstinėje (Vokiečių g.4/2), vyks tapytojui Arūnui Vaitkūnui (1956-2005) atminti skirtos dailininko žmonos Aušros Barzdukaitės-Vaitkūnienės knygos „Toks gyvenimo kvapas“ pristatymas.

2009 m. pabaigoje išleista knyga „Toks gyvenimo kvapas“ parengta panaudojus menų portale www.kamane.lt 2007-2008 m. dailininkės A.Barzdukaitės-Vaitkūnienės publikuotų prisiminimų ciklą.

Knyga „Toks gyvenimo kvapas“ gali tapti unikaliu lietuviškuoju pasaulinės serijos „Iš įžymių žmonių gyvenimo“ pavyzdžiu. Tai yra ir kuriančio žmogaus gyvenimo romanas, ir dailės meno savigarbos vadovėlis. Tai yra tai, ko siekiame kalbėdami apie manininkus: gyvenimiško intymumo ir profesinės išminties dermė. To negali pasiekti joks menotyrininkas, joks menininko draugas ar koks nors kitas jo kūrybos pėdsekys. Taip gali parašyti tik žmona-menininkė apie savo vyrą-menininką.

Tokią menininko ir žmogaus - A.Vaitkūno atskleidimo idėją 2007 m. vasaros pradžioje tapytojai, našlei A.Barzdukaitei-Vaitkūnienei pasiūlė menų portalo www.kamane.lt vyr. redaktorė Vida Savičiūnaitė. Jeigu kalbėtume romantiškiau - šios knygos būtinybę išprovokavo pats A.Vaitkūnas, 2007 m. Joninių naktį su savo gruzinišku aitvaru „praskridęs“ virš savo šeimos sodybos Margionyse.

Knygos pristatyme dalyvaus jos autorė, tapytoja A.Barzdukaitė-Vaitkūnienė, menų portalo kamane.lt vyr. red. V.Savičiūnaitė.

Numatoma rodyti S.Dargio filmuotą medžiagą apie 2009 m. gruodžio mėn. Kaune surengtą A.Vaitkūno kūrybos retrospektyvinę parodą „Gyvenimo kvapas“.


Šiame straipsnyje: Arūnas Vaitkūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių