Knyga kvepia cinamonu

„Viduje kvepėjo raminamai - cukrumi, cinamonu ir saldainių popierėliais...“ - tai sakinys iš knygos, kuri skaitytoją apgaubia svaiginančiu cinamono kvapu. Šį aromatą skleidžia Lietuvoje pirmą kartą išleista kvepianti knyga.

Amerikiečių rašytojos Sarah Addison Allen romanas „Saldumynų karalienė“, pasakojantis apie merginą, kuri iš nuobodulio gelbstisi kalnuose, saldėsių, cinamono kvapą skleidžia tarsi iš eilučių, o siužeto linija jame harmoningai susipina su kvapo magija. Šilto, namų jaukumą bei didžiąsias metų šventes primenančio kvapo poveikis papildo skaitymo malonumą. Jausmingą romano siužetą lydintis ir sustiprinantis aromatas juntamas dar knygos net neatvertus - užtenka paimti ją į rankas ir delnais patrinti viršelį...

Anot projekto „Natūralus grožis“ vadovės Jūratės Ažusienienės, „Cinamono aromatas sušildo sielą, išsklaido sielvartą, slogią nuotaiką, padeda atgauti jėgas po išsekimo, depresijos, streso. Jis nuteikia kūrybiškai ir raminamai. Cinamono kvapas lyginamas su šiltu apklotu, kuris sušildo ir fiziškai, ir emociškai - padeda atsipalaiduoti, sukuria ramybės ir taikos atmosferą“.

Kaip pasakojo kvepiančią knygą išleidusios leidyklos „Svajonių knygos“ direktorė Daiva Cibutavičienė, spausdinant „Saldumynų karalienę“ pirmą kartą Lietuvoje buvo taikoma moderni kvepiančiosios spaudos technologija: knygos viršelis padengtas specialiu laku su milijonais kvapo mikrokapsulių. Ši technologija suteikia spaudai išskirtinumo, nes kvapas sužadina vaizduotę ir kuria emocijas. 

2008-aisiais žurnalas „Romantic Times“ S.A.Allen „Saldumynų karalienę“ pripažino geriausiu moterų grožinės literatūros kūriniu, o Nepriklausoma JAV pietinių valstijų knygų pardavėjų sąjunga šį romaną nominavo apdovanojimui už geriausią 2009 metų grožinės literatūros kūrinį. Dabar jo vertimą į lietuvių kalbą galima nusipirkti ir visuose Lietuvos knygynuose bei prekybos centrų knygų skyriuose, kur „Saldumynų karalienė“ kainuoja nuo 26 iki 28 litų.

„Svajonių knygos“ - pramoginės literatūros moterims leidykla. Ji pirmoji Lietuvoje pateikė knygų rinkai periodines kišeninio formato knygas minkštais viršeliais - taip vadinamus svajonių romanus, kurie sparčiai išpopuliarėjo. D.Cibutavičienės teigimu, jos vadovaujamos leidyklos knygos skirtos visiems, kurie ilgisi tikrų jausmų, tiki meile, džiaugiasi gyvenimu ir turi svajonę.


Šiame straipsnyje: knygakvepiacinamonasromanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių