Klube „Tamsta“ – Detroite gimusios ir pasaulį pakerėjusios dainos

Jausminga, virpinanti sielą, kupina ritmų ir šiek tiek nostalgiška – tokia muzika gyvos muzikos klube „Tamsta“ skambės šį penktadienį, vasario 26-ąją. Čia projekte „The Sounds Of Motown“ bus pristatyti 1960-uosius menantys kūriniai, kuriuos kartu su muzikantais dovanos užburiančio balso savinininkė Daiva Starinskaitė.

Projektas iš tiesų neeilinis – ne tik savo užmoju, bet ir paties pavadinimo „Motown“ ambicingumu. Koncerto metu skambės garsiojo ritmenbliuzo atlikėjo Marvino Gaye, žavingųjų „The Supremes“, nepamirštamosios Dianos Ross, gyvos legendos Stevie Wonderio, grupės „Jackson 5“ ir kitų dainos. Kas juos vienijo? „Motown“ įrašų kompanija, su kuria visi jie dirbo 7-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Atlikėjus „Motown“ jungė ir kita prasme, juk būtent taip dėl automobilių industrijos buvo pravardžiuojamas JAV Mičigano valstijoje esantis Detroitas („Motown“ kilo sujungus angliškus žodžius motor ir town), kuriame dauguma jų gimė.

Kultinės kompozicijos glostys ritmenbliuzo, džiazo, populiariosios ir soul muzikos gerbėjų ausis. Gerai pažįstamos, o galbūt niekada negirdėtos Daivos Starinskaitės atliekamos dainos nors akimirką būtinai privers susimąstyti ar prisiminti kaip „Motown“ su šūkiu „Jaunos Amerikos garsas“ nešė muzikinę šviesą. Juk retas kūrinys praėjus beveik pusei amžiaus nenugrimzta į užmarštį.

Koncerto pradžia 21 val. Bilieto kaina – 20 Lt, su skrajute – 15 Lt.


Pasidžiaugus gražia savaitgalio įžanga penktadienį, klubas „Tamsta“ snausti neleis ir šeštadienį, mat tądien į klubo sceną lips nepakartojami „Liūdni Slibinai“. Jie kelia šypsenas, nesumeluotą juoką ir šiltus jausmus. Akustinė trijulės muzika kaip sraunus upelis – padykęs, linksmai čiurlenantis ir smagus.

„Liūdni slibinai“ būdami iš prigimties šmaikštūs nepaliauja kartoti norintys pravirkdyti tautą. Iš liūdesio ar iš juoko, sužinosite tik atėję. Visuomet juokingas „Slibinų smegenų“ titulą pelnęs Vaidas Kublinskas, žavi ir moteriška „Smegenų širdis“ Aistė Lasytė ir „Slibinų siela“ Dominykas Vaitiekūnas nepaliks abejingų.

Koncerto pradžia 21 val. Bilieto kaina – 20 Lt.


Šiame straipsnyje: Tamsta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių