Klubas „Tamsta“ vėl stebins gyva muzika (programa)

Gyvos muzikos klubas „Tamsta“ po atostogų grįžta su naujais renginiais.

Kada: rugsėjo 9 dieną (ketvirtadienį)
Kas: „Jing‘a‘ling“
Apie: grupės „Jing’a’ling“ pavadinimas vis garsiau ir garsiau ėmė skambėti po to, kai muzikantai jaunimo grupių konkurse „Garažas“ užėmė pirmąją vietą. „Jing’a’ling“ – tai naujoviškas džiazas, kurį kuria klavišiniais grojantis Vytis Smolskas, bosine gitara – Julius Valančauskas, mušamaisiais – Gediminas Augustaitis ir, žinoma, žavingoji vokalistė Vytautė Pupšytė.
Stilius: nu jazz/ alternative
Kaina: 10 Lt

 

Kada: rugsėjo 11 dieną (šeštadienį)
Kas: Happyendless
Apie: MTV Europos apdovanojimų nominacijos „Best Baltic Act“ (2008 m.) nugalėtoja, neretai vadinama vienu geriausių Lietuvos elektroninės muzikos eksportu, pirmoji lietuviška grupė „MTV Networks International“ atrinkta kaip viena „karščiausių“ grupių greitai besivystančiose Europos rinkose, kurios 2 pirmi vaizdo klipai išrinkti groti MTV regioniniuose kanaluose 16-oje šalių.Tokia grupė „Happyendless“ prisimenama po svaiginančios debiutinio hito „Power Forever“ sėkmės 2007-2008 metais. Prie šios šlovės didele dalimi prisidėjo ir daug atgarsio sukėlęs „Power Forever“ vaizdo klipas, tuo metu surinkęs vieną įspūdingesnių peržiūrų skaičių tarp lietuviškų vaizdo klipų . Grupės „Happyendless“ branduolį sudaro trys nariai Andrius Kauklys (muzika, programavimas), Marius Narbutis (muzika, klavišiniai), Saulius Prūsaitis (vokalas) bei trys muzikantai grojantys su grupe koncertuose Darius Rudys (mušamieji), Laimonas Jančas (gitara, pritariantis vokalas), Maksimas Perepelica (bosinė gitara).
Stilius: electro – rock
Kaina: 20 Lt

 

Kada: rugsėjo 15 dieną (trečiadienį)
Kas: "Saulės Kliošas"
Apie: 4 grupės  "Saulės Kliošas" muzikantai  atliks kūrinius iš gerai žinomos atlikėjos Norah Jones repertuaro.Vokalas – Justė Starinskaitė,
Klavišiniai – Vytautas Bikus,
Bosas – Julius Valančauskas,
Mušamieji – Laurynas Šarkinas
Stilius: jazz/ soul/ blues
Kaina: 10 Lt

 

Kada: rugsėjo 16 dieną (ketvirtadienį)
Kas: “Rhythm Junkies” albumo “Studio” pristatymas
Apie: “Rhythm Junkies” - tai grupė muzikantų-mėgėjų iš Vilniaus, vis plačiau, stipriau ir drąsiau besibraunančių į priekį dėl kelių labai paprastų, tačiau jaukių tikslų: kuo labiau didinti susidomėjimą primiršta svingo muzika, atstovauti jai visais įmanomais būdais bei, žinoma, linksmintis linksmintis linksmintis!
Stilius: swing/ jazz
Kaina: 8 Lt

 

Kada: rugsėjo 17 dieną (penktadienį)
Kas: Alina Orlova
Apie: Viena įdomiausių ir perspektyviausių atlikėjų Lietuvoje Alina Orlova. Alinos muzika – tai paprastas, originalus ir žavingas skambesys, kuriame susilieja įvairiausi stiliai nuo alternative iki folk. 2008 metais Alina, kurianti lietuvių, anglų ir rusų kalba, pirmą kartą išvežė savo kūrybą užsienio klausytojams ir koncertavo Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, Olandijoje, Latvijoje ir t.t., 2009 metais albumas „Laukinis šuo dingo“ išleistas ir Prancūzijoje (leidybinė kompanija „Fargo“), o 2010 metais – Jungtinėje Karalystėje. Šiuo metu Alinos koncertų grafikas dėliojamas nuo Rusijos iki Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos. Užsienio žiniasklaida dainininkę vadina XXI a. modernios folk muzikos atradimu, lygina su Mylene Farmer, Jane Birkin, Kate Bush, Regina Spektor ir net Williamu Shelleriu. Alinos nuotraukos mirga užsienio spaudoje – nuo rusiškojo „Rolling Stone“, „Vogue“, „Afisha“ iki „L’Officiel“ bei „London Time Out“. 2010 metais pirmiausia Lietuvoje išleidžiamas antrasis dvejus metus kurtas Alinos albumas „Mutabor“. Iš keturiolikos dainų lietuvių, anglų ir rusų kalbomis dalis dainų susišaukia su pirmuoju albumu, kita dalis nurodo naują kryptį, kuria šiuo metu juda Alinos kūryba – su daugiau instrumentų ir eksperimentų.
Stilius: acoustic/ folk
Bilieto kaina: 30 Lt, klubo "Tamsta" kortelės turėtojams įėjimo nuolaidos netaikomos

 

Kada: rugsėjo 18 dieną (šeštadienį)
Kas: „Baltic salsa orchestra“
Apie: „Baltic salsa orchestra“ – tai muzikantų kolektyvas, dirbantis kartu nuo 2007 – ųjų metų. Jauni profesionalūs muzikantai nuolatos koncertuoja su įvairiais Lietuvos džiazo ansambliais, populiariaisiais roko muzikos atlikėjais. Mintis suburti autentiškos sudėties Lotynų muzikos orkestrą kilo vienam iš dabartinių ansamblio perkusininkų Vyčiui Vainilaičiui bei iš Argentinos atvykusiam lietuviško kraujo turinčiam dainininkui Federico Manzanares. Salsa yra pagrindinis orkestro atliekamas žanras. Vėliau orkestras į savo repertuarą įtraukė ir Cumbia, Cha-Cha bei įvairių braziliškos muzikos stilių kūrinių. Orkestro repertuare - ne vien klasikinės bei pasauliniais hitais tapusios Centrinės bei Pietų Amerikos dainos, papildytos virtuozine džiazo improvizacija, bet ir instrumentinės džiazo standartų interpretacijos bei profesionalių autorių kūriniai. Ansamblio pasirodymų metu skamba Artūro Sandovalo, Eddie Palmieri, Boby Valentino, Tito Puentes ir kitų žymių atlikėjų muzika. Orkestras dalyvauja tarptautiniuose salsos festivaliuose Vilniuje, Minske bei Rygoje. Žodis salsa išvertus iš ispanų kalbos, reiškia „padažas", o kaip žinoma, geras padažas pagardina bet kokį patiekalą. Taigi, nusprendę praleisti vakarą kartu su salsa - ypatingu mišiniu, kuriame susijungia kubietiškas temperamentas, ispaniškas karštis ir afrikietiškas laisvės pojūtis, tikrai neprašausite pro šalį: Energingi Baltic Salsa Orchestra muzikantai, žavingasis Federico Manzanares pasistengs, kad šokio magija užlietų kiekvieną, įžengusį į koncerto salę...
Stilius: salsa
Kaina: 20Lt/su LSP 15 Lt

 

Kada: rugsėjo 23 dieną (ketvirtadienį)
Kas: „Rezervuota“ ir „Dee & Kamy“
Apie: “Būnam įvairios, bet labiausiai vertinam paprastumą“, - teigia duetas Rezervuota. Tokia ir merginų muzika – paprasta, be užslėptų prasmių, bet kabinanti ir miela širdžiai.
„Dee & Kamy“: Lietuvos muzikos erdves pastaruoju metu vis dažniau papildo nauji veidai bei projektai. Hip–hopo muzikos stiliaus gretose šviežiu šuoru įsiveržia duetas Dee & Kamy. Klasikinio 90–ųjų metų aptariamo stiliaus skambesio kūrimo manieromis pasižymintis virtuozas Dee (Valdas Kazakevičius) bei novatoriškas, angliškų tekstų dėliojimo ir atlikimo meistras Kamy (Tautmilas Čeida)
Stilius: funk/ soul/ hip hop/ jazz
Kaina: 8 Lt

 

Kada: rugsėjo 24 dieną (penktadienį)
Kas: Green Night pristato: Live: “BrassBastardz Synthezatorium” ir “Vaiper (ROB)”
Apie: Green night nemokamai atidaro Vilniaus klubų duris. Dvylika didžiųjų sostinės naktinių klubų praneša, jog 2010 m. rugsėjo 24-ąją jie skelbia atvirų durų naktimi. Šios nakties metu Vilniaus naktiniai klubai nemokamai atvers duris bei kiekvienas pristatys unikalią muzikinę programą. Vilniečių ir miesto svečių laukia nepamirštama klubinė naktis, kurios metu bus galima nekliudomai iš vieno klubo migruoti į kitą ir visą naktį rinktis sau patinkantį klubą bei muziką.
Brassbastardz Sintezatoriumas -  tai  elektroninių sintezatorių ir asmenybių laboratorija, kurioje kuriama, atliekama, išrandama muzika bei ritmai, įvairiausi garsai. Visa Tai vyksta realiu laiku. Sintezatoriumas - tai seno ir naujo sintezė, sukurianti malonų skambesį, jis girdėtas, todėl malonus, bet kartu visiškai naujas, todėl dvigubai labiau žavus ir patrauklus. Pasirodymo metu atliekamos BrassBastardz dainos iš naujo albumo „Waiting“, tačiau jos įgaus visai naują šarmą: labiau subtilesnį, daugiau  elektroninį, minimalistinį. Tai BrassBastardz Esencija, jo sudėtis: Daiva Starinskaitė, Alvydas Mačiulskas, Aurimas Rimeikis, Marijus Aleksa sintezatoriai bei ritmo mašinos.
Stilius: acid jazz
Kaina: nemokamai

 

Kada: rugsėjo 25 dieną (šeštadienį)
Kas: „Tribute to Whitney Houston“
Apie: Švelnus, aksominis Whitney Houston balsas pažįstamas visame pasaulyje. Galbūt dainininkė dabar išgyvena ne pačius geriausius savo laikus, tačiau Vilniaus klubo „Tamsta" scenoje jos kūryba atsiskleis kuo gražiausiomis melodijomis, kurias atliks talentinga atlikėja Girmantė Vaitkutė.
Stilius: pop/ r‘n‘b
Kaina: 15 Lt/ su LSP 10 Lt


Šiame straipsnyje: Tamsta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių