Klaipėdos Rūtų galerijoje – nauji D.Andriulionio paveikslai

Klaipėdietis dailininkas Danas Andriulionis penktadienį uostamiesčio Rūtų galerijoje pristatys savo naujausių paveikslų parodą.

Jos autorių menotyrininkai vadina nuošalės kūrėju – ir geografine, ir metafizine prasme. Jis nesiveržia į avangardą, jo atradimai gimsta įsistebeilijus į danguje pulsuojančius šviesulius. Tie darbai, kiek primenantys aeroarcheologų brėžinius, pasiekė privačias kolekcijas Izraelyje, Anglijoje, JAV, Prancūzijoje ir net Japonijoje.

D.Andriulionio kūrinių idėjas gimdo kiti menai, ypač literatūra. Jo tapybai būdingi archaiškų civilizacijų architektūros ženklai, baltų mitologijos klodai, germanų runos bei rytiečių mandalos. Dailininkas it alchemikas naudoja jam vienam pažįstamą techniką, lydydamas drobėse savo vizijų auksą. D.Andriulionio paveiksluose kyla saulė, ta pati saulė, kuri kilo ir prieš 2000 metų, papila saują žiežirbų šalčiu tviskančios žvaigždės, lyg šešėlis šmėsteli laivas pakeltomis burėmis, kažką sako praeities dulkėmis apsinešę kryžiai, pagonybės ženklai bei simboliai. Tapytojui įdomiausia yra ieškojimas, vidinių pajautų šifravimas bei inkrustacijos. D.Andriulionio drobių erdvėje jaučiama žmogaus dvasia, kūrėjo esatis.

Dailininkas mėgsta tapyti didelio formato paveikslus. Jam reikia ploto, erdvės, kurioje galėtų pasakyti viską, ką nori.

„Dabar išgyvenu naują kūrybos etapą, nes grįžau iš Šventosios žemės, prisilietęs prie tūkstantmečių, amžinųjų vertybių, kurių virpesių negali nepajusti. Ir drobėje atsiranda šviesios spalvos... Suvokiau, kad eksperimentų galimybėms ribų nėra, ir įkvėpimas niekur nedingsta“, – teigė dailininkas.

D.Andriulionio vernisažas – spalio 15 d. 17.30 val. Klaipėdos Rūtų galerijoje (Danės g. 9), kur jo paveikslai bus eksponuojami visą mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių