Klaipėdos Rūtų galerijoje – A.Ramanausko tapybos vernisažas

Klaipėdietis tapytojas Algimantas Ramanauskas penktadienį uostamiesčio Rūtų galerijoje pristatys savo naujausius paveikslus.

Pirmadienį I.Simonaitytės bibliotekoje Klaipėdoje išeksponavęs savo darbus uostamiesčio menininkų grupės „Idėja Fix“ tapybos parodoje „Už paraštės“, A.Ramanauskas Rūtų galerijai parengė autorinę ekspoziciją.

A.Ramanauskas gimė 1955-aisiais Klaipėdoje, 1969–1973 m. mokėsi Klaipėdos vaikų dailės mokykloje, 1974–1979 m. studijavo Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos vizualinio dizaino katedroje, taip pat yra baigęs architektūros mokslus, studijavęs dramos režisūrą. Parodose dalyvauja nuo 1985 m. Nemažai jo parodų surengta ne tik Lietuvoje, bet ir Danijoje, taip pat JAV, kur tapytojas gyveno ir kūrė 1996–1998 m. Lietuvos dailininkų sąjungos narys nuo 2000 m.

Kūrybos sritis – tapyba. Savo idėjas dailininkas įkūnija fantastinėse simbolinių kompozicijų erdvėse, panaudodamas daugybę meninių bei techninių sprendimų. Vienus elementus, primenančius kokias nors būtybes, jis paryškina, kitais kuria paveikslo ritmą ir spalvinę vaizdo struktūrą. A,Ramanausko tapybos darbai – labai skirtingi. Vieni kupini tragizmo, kiti – ramūs ar dvelkiantys paslaptimi.Tapytojo kūriniai tiesiog spinduliuoja erdvės ir begalybės pojūčiu, paveikslų spalvinės formos kuria žaismingą ritmą, teikia vaizdui neapčiuopiamo lengvumo ir romantikos. Kūrybinė mintis dažnai būna netikėta ir jam pačiam – vienas iš kito išplaukia siužetas, forma, spalva, kompozicija. „Lyg kas vedžiotų ranką, laikančią teptuką. Žingsnis į nežinią, ir, atrodo, viskas išeina kažkaip savaime”, – yra saęs dailininkas.

A.Ramanausko tapybos vernisažas – sausio 13 d. 17.30 val. Klaipėdos Rūtų galerijoje (Danės g. 9), kur paroda veiks mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių