Klaipėdos rašytojų rengiamas Novelės ruduo šiemet bus kitoks

Klaipėdoje bei jos apylinkėse pirmadienį prasidės ir tik penktadienį baigsis „Novelės rudens – 2011“ renginiai.

Iki šiol šis Klaipėdos rašytojų sumanytas novelės gerbėjų sambūris buvo vadinamas tarptautiniu, nes jame dalyvaudavo novelių kūrėjai iš svečių šalių.

Kaip pasakojo Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Juozas Šikšnelis, šiemet viskas bus kitaip.

Novelės ruduo vyks lapkričio 21–25 d. Keturias pirmąsias dienas Klaipėdos rašytojai judės dviem apskritimais: miesto ribose – po mokyklas ir užmiestyje – po rajonų savivaldybių viešąsias bibliotekas.

Numatyta apsilankyti Vydūno,  Siuvimo ir verslo paslaugų, S.Šemerio, Verslo ir paslaugų, Tauralaukio mokyklose bei „Aukuro“ ir „Varpo“ gimnazijose.

Aktyviausiai mokymo įstaigose savo kūrybą skleis rašytojai R.Kairienė, N.Kepenienė, o aktoriaus A.Šimanskio lūpomis „prabils“ ir pats Novelių rudens sumanytojas šviesaus atminimo R.Černiauskas.

Antrajame  rate bus aplankyti Endriejavas, Gargždai, Kretinga, Palanga, Skuodas. Be jau minėtų rašytojų, čia dalyvaus dar E.Karnauskaitė, D.Molytė, R.Rastauskas, A.Kuklys, J.Šikšnelis, S.Poškus, D.Sobeckis, M.Valiukas ir kiti.

Į baigiamąjį Novelės rudens renginį, kuris vyks Klaipėdoje, I.Simonaitytės bibliotekos kavinėje „Bistro 25“ (įėjimas – su kvietimais), žada atvykti novelistė D.Kalinauskaitė iš Vilniaus.

Tinklalapyje www.klavb.lt ir klrasytojai.blogas.lt vyksta konkursas „Parašyk novelei pabaigą“. Prizus konkurso nugalėtojams įsteigė knygynų tinklas „Rotas“.

„Novelei reikia erdvės, reikia skaitančių akių ir reikia klausančių ausų. Esame įsitikinę, kad per penkias Novelės rudens dienas šis kiek primirštas ir apleistas žanras atras naujų gerbėjų“, – optimistiškai nusiteikęs renginio organizatorius rašytojas J.Šikšnelis.

Novelės rudenį šiemet remia Klaipėdos miesto savivaldybė, knygynų tinklas „Rotas“, partneris – Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės biblioteka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PRANAS

PRANAS portretas
TAI JAU TIKRAI, KAD KITOKS.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių