Klaipėdos muzikinis teatras senjorams dovanos nemokamų renginių

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras rudens sezoną pradeda profesionalaus meno sklaidą tarp garbaus amžiaus žmonių skatinančiu projektu „Teatras senjorams“.

Jau šį savaitgalį nemokamai stebėti šokio ir muzikos šou „PILNA‘tis“ (nuotraukoje) uostamiesčio muzikinis teatras pakvietė būrį Klaipėdos miesto senjorų. Per visą projekto laikotarpį – spalio 6–gruodžio 15 dienomis – apsilankyti teatro renginiuose turės galimybę pensinio amžiaus žmonės iš viso Vakarų Lietuvos regiono.

Projektas „Teatras senjorams“ yra dalinai finansuojamas iš kultūrinę ir socialinę atskirtį mažinančio LR Kultūros ministerijos regionų kultūros projekto lėšų. Juo siekiama skatinti profesionalaus meno sklaidą ir kultūros prieinamumą Lietuvos regionuose bei mažinti kultūrinę ir socialinę vyresnio amžiaus žmonių atskirtį.

„Planuojame, jog per projekto „Teatras senjorams“ laikotarpį Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre sulauksime daugiau kaip 2 tūkst. 500 senjorų iš Vakarų Lietuvos miestų ir miestelių, į kitus – vyksime patys“, – teigė teatro vadovas Ramūnas Kaubrys.

Į bene dvi dešimtis muzikinio teatro spektaklių planuojama pakviesti dalį Klaipėdos, Skuodo, Mažeikių, Šilutės ir Šilalės rajonų savivaldybių gyventojų. Į Plungę, Kretingą ir Pagėgius teatro artistai menines programas vyks pristatyti patys.

Spalio 11 d. Plungės kultūros centre bus parodytas Giacomo Puccini vienaveiksmių operų diptikas „Sesuo Andželika“ ir „Džanis Skikis“. Spalio 20-ąją Kretingoje – šokio ir muzikos šou „PILNA‘tis“. Lapkritį planuojamos gastrolės į Pagėgius su Gioacchino Rossini’o komiška opera „Sevilijos kirpėjas“. Dalis vietų šiuose renginiuose bus dovanojama vietos senjorams.

„Išėję į pensiją daug žmonių pasijaučia tarytum vakuume, todėl galimybė lankytis teatre mums yra šventė, pirmas vilties žiburėlis ir pirmas valdžios žmonių atsiliepimas į mūsų socialinius poreikius“, – sakė viena projekto „Teatras senjorams“ iniciatorių  Klaipėdos miesto jungtinės pagyvenusių žmonių bendrijos pirmininkė Aldona Marija Gedvilienė.

Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre nemokami bilietai į renginius nebus platinami. Projektą įgyvendinant bendradarbiaujama su rajonų savivaldybių socialinės paramos, kultūros skyriais bei senjorų klubais, bendrijomis. Per juos bilietai pasieks projekte dalyvaujančių miestų gyventojus. Uostamiestyje bilietus platina Klaipėdos miesto jungtinė pagyvenusių žmonių bendrija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių