Klaipėdos muzikinis teatras laukia senjorų ir studentų

Kitą penktadienį Klaipėdos muzikinis teatras laukia senjorų ir studentų, kuriems parodys Imrės Kalmano „Čardašo karalienę“.

Trijų veiksmų operetė šiuosyk skiriama senjorams ir studentams, kurie, pateikę pažymėjimus, bilietus į ją galės įsigyti už ypatingą kainą – 15 Lt.

Tai jau nebe pirmas kartas, kai teatras rengia tokias akcijas. Senjorams ir studentams jis neseniai rodė ir savo premjerinį spektaklį „Sveikas, Čarli!“

Šįkart – legendinis kūrinys, Klaipėdos muzikinio teatro scenoje gyvuojantis nuo 2004-ųjų. Čia garsiąją operetę pastatė režisierius Gintas Žilys, dirigentas Stasys Domarkas, chormeisteris Vladimiras Konstantinovas, scenografas Artūras Šimonis ir kostiumų dailininkė Jolanta Rimkutė.

Spektaklyje vaidmenis sukūrė visas būrys puikių šio teatro ir kviestinių artistų. Šiuosyk Bonio Končianu vaidmenyje publika pamatys savo numylėtinį Deivį (Deivydas Norvilas). Edvino Velerhaimo partiją atliks retai Klaipėdos muzikiniame teatre bedainuojantis Mindaugas Gylys. Silvijos Varesku personažą įkūnijo žavioji šio teatro primadona Dalia Kužmarskytė. Taip pat spektaklyje dainuoja ir vaidina žinomi solistai Jadvyga Grikšienė, Šarūnas Juškevičius, Rasa Ulteravičiūtė, Valerija Balsytė, Stasys Rezgevičius, Mindaugas Rojus ir kiti. Spektaklį diriguos Dmitrijus Zlotnikas.

I.Kalmano „Čardašo karalienė“ dažnai vadinama pagrindinės herojės vardu – „Silva“. Tai žymiausia ir dažniausiai statoma kompozitoriaus operetė. Joje atskleidžiamas konfliktas tarp asmenybės ir visuomenės – tarp talentingos varjetė artistės Silvos, dievinančios savo profesiją, ir aukštosios visuomenės, niekinančios tokį amatą. Vis dėlto aristokrato Edvino susižavėjimas varjetė artiste perauga į tikrą meilės jausmą ir sugeba nugalėti visas kliūtis.

„Čardašo karalienė“ Klaipėdos muzikiniame teatre bus rodoma balandžio 13 d. 18.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sklerotikas

Sklerotikas portretas
Sveikinu su premjera, būtinai ateisiu!

o

o portretas
gal kas zino i kokia dar seniena jie pakvies? Pagal tradicija pakeis kelis solistus ir pateiks kaip premjera ar atnaujinima?

Realybe

Realybe  portretas
priplekusiu maistu, ta naftalinine operetka "maitinti" senjorus ir studentus - cia, vadinasi, teatras laukia?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių