Klaipėdos muzikinis teatras kuria šviesų pasaulio pabaigos scenarijų

Astrologams ir pranašams aptarinėjant, kaip atrodys gruodžio 21-ąją neva įvyksianti mūsų planetos apokalipsė, Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras paskelbė akciją „Mums pasaulio pabaiga nebaisi“.

Bilietai – kone perpus pigiau

Šis šūkis lydi naujo teatro repertuaro pristatymą ir didįjį bilietų į Muzikinio teatro renginius išpardavimą. Kone perpus pigesniais bilietais į visus 2013 m. pavasario repertuaro renginius teatro kasose ir internete bus prekiaujama gruodžio 20-ąją, likus dienai iki „pasaulio pabaigos“.

„Pasaulio pabaigos pranašystė šiandien gana dažnai aptariama ir įvairiai interpretuojama. Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre šiuo metu pats darbymetis, todėl mums priimtina tik optimistinė pasaulio pabaigos versija, susijusi su naujos, sėkmingos eros pradžia“, – šmaikštavo teatro vadovas Ramūnas Kaubrys.

Jo teigimu, po Naujųjų Klaipėdos muzikinio teatro repertuaras pasipildys įspūdingais sceniniais įvykiais, tarp jų – ir teatro premjera. „Norime sudaryti galimybę šiuos renginius stebėti ne tik nuolatiniams teatro lankytojams, bet ir kitiems, galbūt naujiems mūsų gerbėjams. Taip gimė gruodžio 20-osios iniciatyva“, – aiškino teatro vadovas.

Įvairiausių renginių ateinantį pavasarį Muzikinio teatro scenoje iš tiesų nestigs. Vasario mėnesį žiūrovams ruošiama latvių kompozitoriaus Zigmaro Liepinio muzikinės dramos „Adata“ premjera. Publikai bus pristatyta atnaujinta J.Strausso operetė „Šikšnosparnis“ (nuotraukoje), naujos simfoninės programos, įvairūs kameriniai projektai. Didelio populiarumo sulaukę miuziklai „Velnio nuotaka“ bei „Smuikininkas ant stogo“ taip pat išliks dažni teatro repertuare. Mažųjų teatro lankytojų kone kiekvieną savaitgalį lauks spektakliai vaikams.

Rengiasi sensacingai premjerai

Vasario 9 ir 10 dienomis Klaipėdos muzikinis teatras publiką pakvies į vieno ryškiausių šiuolaikinių latvių kompozitorių Z.Liepinio muzikinę dramą „Adata“.

Andros Manfeldės romano motyvais sukurta „Adata“ – tai kūrinys apie žmones, kuriuos kasdien matome savo mieste, rajone ar gatvėje. Šios muzikinės istorijos centre – jauna mergina Krista, kuri dėl įvairių aplinkybių patekusi į gyvenimo purvą, skęsta jame iki pat dugno. Spektaklyje paliečiamos narkomanijos, alkoholizmo, asmenybės degradacijos, nesugebėjimo keisti ir keistis temos.

„Z.Liepinio muzikinė drama „Adata“ – tai ekstravagantiško susinaikinimo istorija, – pasakojo spektaklio režisierius R.Kaubrys. – Kiekvieną dainą-monologą čia galima pavadinti noru persižegnoti žodžiais. Tai rekviem svajonei“.

2007-aisiais Z.Liepinio „Adata“ su milžinišku pasisekimu nuskambėjo Rygos nacionaliniame teatre. Už šį kūrinį, kuris Latvijoje buvo vadinamas rokopera, kompozitorius pelnė prestižinį Latvijos „Metų muzikos autoriaus“ apdovanojimą. Prie tokio įvertinimo, pasak Z.Liepinio, žymiai prisidėjo spektaklio statytojai iš Klaipėdos ir Vilniaus – režisierius R.Kaubrys, choreografas Aurelijus Liškauskas, scenografas Artūras Šimonis ir kostiumų dailininkė Jolanta Rimkutė.

Klaipėdos muzikiniame teatre Z.Liepinio „Adatą“ stato irgi jie. Kūrybinę grupę dar papildė spektaklio muzikos vadovė Kristina Jatautaitė, vaizdo projekcijų autorius Paulius Juodzevičius bei garso režisierius Kristijonas Lučinskas.

Repertuaras gausus naujienų

2013-ųjų pavasarį Klaipėdos muzikinio teatro repertuare muzikos ir teatro gerbėjų laukia ir daugiau intriguojančių renginių.

Jau sausio 15-ąją simfoninę programą, skirtą Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 90-osioms metinėms, klausytojams dovanos Mažosios Lietuvos simfoninis orkestras.  Įprasmindami koncerto idėją – skirtingų laikmečių ir kartų integralumą, ją pristatys Mažosios Lietuvos simfoninio orkestro iniciatorius ir meno vadovas Stanislavas Domarkas bei Klaipėdos muzikinio teatro orkestro vyriausiasis dirigentas Dainius Pavilionis.

Vasario 14-ąją teatras žiūrovų lauks teatralizuotame koncerte „Sapnai apie Brodvėjų“. Jame Klaipėdos muzikinio teatro solistams, choro dainininkams ir baleto šokėjams talkins charizmatiškoji miuziklų aktorė iš Švedijos Annelie Virkberg.

Drauge švęsti Tarptautinę teatro dieną publiką pakvies dar viena iki šiol negirdėta instrumentinės muzikos programa. Kovo 24-ąją teatro scenoje aidės Lietuvos kariuomenės orkestro atliekama „Kino muzika“.

Balandžio 5-ąją įvyks pirmasis atnaujintos J.Strausso operetės „Šikšnosparnis“ spektaklis. Įvertinti į teatro repertuarą sugrįžusį patobulintą ir naujais atlikėjais papildytą operetės pastatymą publika pavasarį turės galimybę keturis vakarus.

Balandžio 28-ąją naują šokių projektą žiūrovams pristatys teatro baleto trupė. Į repertuarą sugrįš ir vienas įspūdingiausių trupės šokio spektaklių – „Kruvinos vestuvės“ pagal Ástoro Piazzollos muziką. Uostamiestyje parodytas gegužės 11-ąją, jau birželį spektaklis iškeliaus į gastroles Ukrainoje.

Nuo gegužės 21-osios iki birželio 1-osios Klaipėdos muzikiniame teatre jau 18-ąjį kartą vyks tradicinis Jaunųjų talentų festivalis. Jo metu, kaip žadėjo rengėjai, po ilgos pertraukos į teatro sceną sugrįš bendras talentingiausių uostamiesčio muzikos mokyklų moksleivių bei Klaipėdos muzikinio teatro simfoninio orkestro koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurga

Jurga portretas
Man tik įdomu, kaip teatro orkestro vyriausiasis dirigentas D. Pavilionis, kuris yra kariuomenės orkestro antras dirigentas, kasdien privaląs darbe Vilniuje būti, o kur dar paskaitos Muzikos akademijoj, spėja visur? Ar Darbo inspekcija jau visiškai neįgali?

ale

ale portretas
tokiu pigimu užsiima teatras, apmaudu ir gėda.

g.p. spejanti

g.p. spejanti portretas
kai labai nori,del meno visur suspeji...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių