Klaipėdos meno kiemo languose – į madą ateinančios kortelinės

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Meno kiemo languose eksponuojama kortelinių – Lietuvoje dar neįprastų ir akį traukiančių aksesuarų – paroda.

Ji jau nebe pirmoji mūsų šalyje. Grupė garsiausių šalies dizainerių kortelinių ekspoziciją neseniai buvo surengę Vilniuje. Mat pastebėta, kad lietuviai vis rečiau atsiskaito grynaisiais ir vis dažniau renkasi mokėjimo būdą banko kortele. Rengiant parodą buvo siekiama atkreipti dėmesį į sparčiai besikeičiančias atsiskaitymo už prekes ir paslaugas tendencijas bei į jas reaguojančią madą.

Specialiai pirmajai kortelinių parodai Lietuvoje dizainerė Daiva Urbonavičiūtė sukūrė dvi originalias ir meniškas kortelines, skambiai pavadinusi jas „Mano meile, Siuzi“. Idėjų jas kuriant menininkė sėmėsi  iš ketvirtojo dešimtmečio filmų, kuriuose pasakojamos gangsterių meilės istorijos ir skamba džiazas. Todėl širdies formos kortelinės dvelkia moteriška elegancija ir aistra.

„Baltijos šalių kūrėjai visuomet įdomūs senosios Europos mados žinovams ir mėgėjams. Šiemet juos ruošiuosi nustebinti originaliais aksesuarais – kortelinėmis-rankinėmis (nuotraukoje). Jas kūriau siekdama sujungti praktiškumą ir stilių. Tikiu, kad Londone tokios rankinės sulauks susidomėjimo, nes užsienyje žmonės itin mėgsta mokėjimo korteles, ten taip pat populiarios įvairios lojalumo kortelės,“ – sakė dizainerė.

Vilniečiai penkias savaites galėjo apžiūrinėti ne tik jos kurtas kortelines, bet ir pasigrožėti kitų žinomų Lietuvos dizainerių – Seržo Gandžumiano bei Viktorijos Jakučinskaitės – kurtais kortelių dėklais. Vasario 23–26 d. Londono mados renginyje „LondonFashionWeekend“ D.Urbonavičiūtės ir kelių kitų garsių Lietuvos dizainerių darbai bus pristatyti specialiame stende.

Iki kovo 1-osios Klaipėdos meno kiemo languose praeiviai taip pat išvys dizainerės Jolantos Dumbliauskienės sukurtą „Swarovski“ kristalų vėrinį-kortelinę, kuriam buvo panaudoti per 2000 žėrinčių kristalų, bei eksperimentinės dizaino studijos „Močiutės dizainas“ kurtas kortelines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių