Klaipėdos meno kieme – sujudimas

„Meno kiemas - tavo kiemas!“ - su šiuo šūkiu vasarį, kovą, balandį ir gegužę vyks universalios, atviros Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro kūrybinės dirbtuvės, kuriose susitiks ir bendradarbiaus įvairių sričių menininkai bei kūrybiškos asmenybės.

Besidomintiems fotografija

Visus norinčius prisijungti ir dalyvauti „Kultūrpolis“ kviečia į „workshopus“, kuriuos ves žinomi, klaipėdiečiams puikiai pažįstami menininkai.

Vasarį fotomenininkas Remigijus Treigys besidominčius fotografija supažindins su skirtingomis jos technikomis, naudojamomis medžiagomis, žanrų specifika, mokys fotografuoti juostine fotokamera, ryškinti juostas ir spausdinti fotografijas rankomis.

Fotografijos „workshopai“ vyks vasario 9, 12, 16, 19, 23 ir 26 dienomis 18-21 val.

Norintys lankyti šiuos kūrybinius užsiėmimus turi turėti savo juostinį fotoaparatą. Kitomis darbui reikalingomis priemonėmis aprūpins „workshopų“ organizatoriai.

Žingsnis tapybos link

Kovo mėnesį į kūrybinius užsiėmimus kviečiami neabejingi tapybai klaipėdiečiai, norintys išbandyti savo sugebėjimus šioje srityje.

„Eksperimentavimas medžiagomis, skirtingomis technikomis, faktūromis leis ne tik pažinti spalvinių tonų niuansų įvairovę ar įminti subtilią sfumato mįslę. Kartu su užsiėmimus vesiančia tapytoja Irma Leščinskaite įsitikinsite, kad verta žengti į atvirą kūrybos eksperimentų lauką, nes meno kūriniai padeda ne tik save išreikšti, bet  ir save pažinti“, - tikino šių kūrybinių užsiėmimų organizatorė menotyrininkė Rūta Jakštonienė.

Tapybos „workshopai“ vyks kiekvieną kovo mėnesio antradienį ir ketvirtadienį 18-21 val. Kūrybiniam darbui reikalingomis priemonėmis organizatoriai aprūpins.

Konsultuos grafikė

Norinčius išmokti kurti monotipijas, savarankiškai pasidaryti grafikos atspaudus, naudojant kelias spalvas ir faktūras, pramokti linoraižinio, sausos adatos technikų kūrybinėse grafikos dirbtuvėse pasitiks grafikė Žaneta Jasaitytė, be kita ko, studijavusi dizainą Portugalijoje.

Grafikos užsiėmimai vyks kiekvieną balandžio antradienį ir ketvirtadienį 18-21 val. Vėlgi kūrybiniam darbui reikalingomis priemonėmis dalyviams rūpintis nereikės, jas suteiks „Kultūrpolis“.

Primins sugebėjimus

Fotografijos, tapybos ir grafikos užsiėmimai mokami. Kaina mėnesiui - 280 litų. Dalyvių skaičius ribotas. Būtina išankstinė registracija tel. 8 603 20 271 arba el. paštu galerija@kulturpolis.lt.

Gegužės mėnesį Meno kiemo kūrybinėse dirbtuvėse numatyti emalio „workshopai“, kuriuos ves klaipėdietis dailininkas Saulius Bertulis.

„Meno kiemas yra jūsų partneris ir kūrybiškumo ambasadorius, - tvirtino šių kūrybinių užsiėmimų iniciatoriai iš „Kultūrpolio“. - Mes primename jums jūsų gebėjimus, o jūs atskleidžiate savo talentą.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių