Klaipėdos meno kieme – Dainos Pupkevičiūtės performansai

Trečiadienį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro rezidentė Daina Pupkevičiūtė Meno kiemo galerijoje (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) pradės performansų ciklą „Terapija I: Būti - - žmogumi“.

Performansu / automatinio rašymo sesija Daina bando atsakyti į savo pačios (per)dažnai psichoterapijos seansuose kartojamą frazę „būti -geru- žmogumi“.

Kas tai? Disciplinuotas susitelkimas į tinkamą klausimo formulavimą? O gal reikiamas laikas atidengti ir perlopyti sielos žaizdas? Bandymas ištaškyti galvą į įsivaizduojamą sieną? Bandymas ištaškyti tikrą sieną įsivaizduojamu kūju? Neįvardytiems žodžiams nesusidėjus į juodą ir baltą marginį galutinio atsakymo negali būti. Karas galutiniams atsakymams.

Planuojama performanso trukmė – trys valandos, pradžia – 13 val.

O kitą savaitę – rugsėjo 25 ir 26 d. 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Meno kieme vyks D.Pupkevičiūtės jausminės kartografijos dirbtuvės / vakarojimai „Mano miestas: miestas manyje“.

Anot Dainos, tai bus laisvos formos diskusijos, paišaliojimai ir pasibuvimai su šia tema, siekiant pažinti save per miestą ir miestą per save.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių