Klaipėdos meno kieme atidaroma interaktyvi „(Vit)-Pard(uotuv)ė“

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Meno kieme penktadienį pradės veikti interaktyvi instaliacija „(Vit)-Pard(uotuv)ė“.

Projektą įgyvendins tik šiai akcijai susibūrusi menininkų grupė „Argichaika“. Vienoje iš KKKC Meno kiemo dirbtuvių jos sukurta laikina parduotuvė-vitrina taps ne tiek konkrečius daiktus parduodančia, meno vartotojiškumą skatinančia „krautuve“, bet ir interaktyvia erdve su besikeičiančia „vitrinine ekspozicija“.

Jos nuolatinei transformacijai įtakos turės ir „Argichaikos“ nariai, ir patys praeiviai, lankytojai. „Vitrinoje-parduotuvėje“, neturinčioje apibrėžtų darbo valandų, bus galima išmainyti vienus „meno produktus“ į kitus.

Kaip tvirtino KKKC edukacinių renginių koordinatorė Rūta Petniūnaitė, tokiu natūrinių mainų būdu siekiama eliminuoti visuotinai susiformavusią valiutą – pinigus. Ši vitrina neturės apibrėžto, nekintančio vaizdinio, ji nuolatos reflektuos aplinkinių įtaką, savo vizualine forma bus labiau panaši į nuolatos kintantį, dinamišką eskizą.

„(Vit)-Pard(uotuv)ėje“ bus galima aptikti platų kūrinių asortimentą – nuo skulptūrinių atliejų, piešinių iki masinės gamybos produktų.

„(Vit)-Pard(uotuv)ė“ veiks iki vasario 10 d. ir bus atvira visiems, užsuksiantiems į KKKC Meno kiemą (Bažnyčių g. 4).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių