Klaipėdos lėlių teatro scenoje – politinis baletas suaugusiesiems

Penktadienį Klaipėdos lėlių teatras parodys politinį lėlių baletą suaugusiesiems „Juoba“ pagal A.Jarry pjesę „Karalius Juoba“.

Jo režisierė ir dailininkė – Gintarė Radvilavičiūtė, vaidina Rūta Bunikytė, Renata Kutaitė ir Renata Idzelytė.

Šis 2008-aisiais rampų šviesą išvydęs, bet retai rodomas spektaklis – tai valanda vaizdų hipnozės, puota estetams ir teatro gurmanams.

Spektaklio siužetas labai paprastas – žmogus, sugundytas savo pačios, nužudo teisėtą karalių, sėdasi į sostą ir  pagaliau pralaimi. Čia kalbama apie žmogų, kuris visada buvo ir bus savo žiaurumo, godumo ir kvailybės auka.

Spektaklio taikinys nėra jokia konkreti šalis, istorinis luomas ar laikotarpis. „Juoba“ – tai groteskas, karnavalinis žaidimas oficialiųjų vertybių skutais, žmogaus ir istorijos nuvainikavimas.

Literatūrologas Rimantas Kmita apie spektaklį rašė: „Politinis absurdas, cinizmas spektaklyje visai kitoks negu kad Šėpos teatro (turbūt vienintelis bent jau plačiajai publikai žinomas politinis lėlių teatras iki šiol). Liaudišką groteską čia pakeičia tikrai rafinuota elegancija. <...> Jeigu sudarinėčiau sąrašą, į kokius renginius reikia nueiti Klaipėdos savivaldybės, remiančios teatrą, darbuotojams, šis spektaklis būtų jo viršuje“.

Dar nemačiusiesiems proga pažiūrėti „Juobą“ – kovo 9 d. 18 val. Klaipėdos lėlių teatre (Vežėjų g. 4). Bilietai – po 20 Lt, moksleiviams ir studentams – po 10 Lt. Juos galima įsigyti prieš valandą iki spektaklio pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių