Klaipėdos lėlių teatre – penkiamečio paveikslų paroda

Šeštadienį po spektaklio Klaipėdos lėlių teatre savo pirmąją autorinę paveikslų parodą atidarys penkiametis klaipėdietis dailininkas Pijus Jokūbaitis.

Jaunasis dailininkas, kaip ir visi vaikai, mėgsta žaisti, bet labiausiai - piešti. Būdamas vos dvejų Pijus pirmą kartą dalyvavo bendroje parodoje su kitais vaikais, o paroda Klaipėdos lėlių teatre jam jau yra septintoji.

Pijaus darbai kartu su Vėžaičių „Nomedos dailės klubu“ buvo eksponuoti Gargžduose, Klaipėdos Žemaičių dailininkų galerijoje ir Prano Domšaičio galerijoje.

Piešdamas Pijus naudoja vien tik jam žinomą techniką - tapo akrilu ant drobės ir kartono, žaidžia įvairiomis faktūromis piešia ir šilko. Berniuko darbai stebina originalumu, kolorito pajauta, išbaigtumu - dažnam suaugusiajam sunku patikėti, kad juos nupiešė penkerių metų vaikas.

Kas seka Klaipėdos lėlių teatro veiklą, pastebi, kad Klaipėdos lėlių teatras nuolat siekia veiklos įvairovės: kuria ir rodo spektaklius, organizuoja edukacinius užsiėmimus vaikams ir lėlių teatro specifika besidomintiems praktikams, dalyvauja meniniuose projektuose. Neseniai po Klaipėdos lėlių teatro stogu pradėtos organizuoti parodos. Savo tapybos darbus jau pristatė dailininkė Viktė Dambrauskaitė, buvo eksponuojamos tarptautinio projekto „Meno tiltas“ dalyvių pagamintos lėlės.

Mažojo Pijaus paveikslų paroda Klaipėdos lėlių teatre (Vežėjų g. 4) dideliems ir mažiems bus pristatyta balandžio 24 d., šeštadienį, 12.50 val., po lėlių vaidinimo „Vištytė ir gaidelis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių