Klaipėdos lėlių teatre – keraminių lėlių paroda

Klaipėdos lėlių teatro fojė įsikūrė menininkės iš Vilniaus Ievos Bunokaitės keraminių lėlių paroda.

Jos autorė – režisierė, scenarijų autorė, dailininkė, animatorė, dirbanti labai įdomia mišria technika. Savo kūryboje Ieva naudoja aplikaciją, keramines lėles, audinius, siūlus, gėles, įvairias birias medžiagas, fotografijas.

I.Bunokaitė 1991–1996 m. studijavo tapybą Vilniaus dailės akademijoje, nuo 1992-ųjų dirbo Lietuvos kino studijoje animacinių filmų dailininke ir režisiere, 1997-aisiais tapo Kinematografininkų sąjungos nare, Lietuvos dailininkų sąjungos narė nuo 2001-ųjų. Dailininkė surengė 15 personalinių tapybos darbų parodų, taip pat dalyvavo bendruose projektuose, sukūrė 11 animacinių filmų, kurie buvo pristatomi festivaliuose.

Dešimtmetį Ieva dirbo stiuardese, todėl nenuostabu, kad 2004-aisiais jos darbų paroda buvo surengta ir virš debesų – 11 tūkstančių metrų aukštyje, aviakompanijos „Aurela“ orlaiviu „Boeng 737-300“ į svečias šalis skrendantys keleiviai galėjo grožėtis 30-čia jos tapybos darbų. Toji paroda buvo užfiksuota agentūros „Factum“ ir įrašyta į Lietuvos rekordų knygą.

Filmų scenarijus Ieva dažniausiai kuria pagal lietuvių liaudies pasakas. Taip jai kilo mintis panaudoti keraminius personažus, kurie, autorės manymu, labai tinka perteikti pasakų žanrą. Ievai įdomu išbandyti kažką naujo, nuolat tobulinti veikėjų  išraiškas, judesius. Taikantis prie techninių galimybių, keičiasi ir animatorės stilius. Ievos nuomone, filme svarbiausia yra idėja – visa kita tarnauja jos išraiškai. „Svarbu, kad būtų suderinti ir kompozicija, ir judesys, ir personažas, ir koloritas, ir muzika, tada galutinis rezultatas – geras filmas“, – mano kūrėja.

Klaipėdos lėlių teatre (Vežėjų g. 4) įsikūrusią I.Bunokaitės parodą galima aplankyti antradieniais – penktadieniais 13–18 val. bei šeštadieniais ir sekmadieniais 11–13 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių