Klaipėdos lėlių teatre – ateinančiųjų debiutas

Penktadienį Klaipėdos lėlių teatre – debiutas. Šis teatras ir Klaipėdos universiteto (KU) Menų fakulteto Režisūros katedra kviečia pažinti ateinančiuosius.

Spektaklyje visai šeimai „Rimti žaidimėliai“ kurs, improvizuos, žais 2012-aisiais surinkto naujo lėlių teatro kūrėjų kurso merginos (Aušra Bakanaitė, Gintarė Damanskytė, Rūta Jankevičiūtė, Monika Mikalauskaitė, Akvilė Muižaitė, Monika Treikauskaitė, Daina Ulmytė; vadovės – Karolina Jurkštaitė ir Justina Jukonytė).

KU Menų fakultete dirbančios jaunos dėstytojos ir Klaipėdos lėlių teatras puoselėja viltį, kad lėlininko studijas pasirinkusių menininkių spektakliai taps gražia tradicija: periodiškai pasirodydamos Klaipėdos žiūrovams lėlininkės ne tik apibendrins studijose įgytą patirtį ir gebėjimus, bet ir suteiks žiūrovams galimybę pažinti lėlių teatro laboratoriją, atskleis savo teatro vizijas, „augins“ savo auditoriją ir pačios augs kartu su ja.

„Rimti žaidimėliai“ – pirmojo pusmečio spektaklis, susidedantis iš aktorinių trenažų. Tai spektaklis-žaidimas, kuriame žaidžiama pagal vaikams ir suaugusiems suprantamas taisykles. Visas veiksmas gimsta ir miršta čia pat, o intriguojančios aplinkybės veda žiūrovą klaidžiais vaizduotės labirintais neleisdamos jam nuobodžiauti, „nuspėti“, kas tuojau pat įvyks ir kuo baigsis sceninė istorija.

„Rimti žaidimėliai“ – tai netikėtas, energingas žaidimas, kuriame dera fantazija, improvizacija, santūrios „lėliškos“ išraiškos priemonės ir kūno plastika. Tai subtili nuorodą į paprastą išmintį: žaidimas yra stebuklas, tik svarbu tikėti (už)duotomis taisyklėmis.

Spektaklio trukmė – 30 min.

Bilieto kaina – 8 Lt.

Debiutinis spektaklis „Rimti žaidimėliai“ – kovo 22 d. ir balandžio 12 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių