Klaipėdos lėlių teatras atnaujino spektaklį suaugusiesiems „Šalia“

Ketvirtadienį Klaipėdos lėlių teatras suaugusiuosius kviečia į atsinaujinusį spektaklį pagal Mindaugo Valiuko pjesę / apsakymą „Šalia“, šiemet nominuotą net dviem teatro apdovanojimams – siekiantį šalies Auksinio scenos kryžiaus ir Klaipėdos „Padėkos kaukės“.

Spektaklio režisierė ir dailininkė – Gintarė Radvilavičiūtė, kompozitorė – Aušra Vaštakaitė; fantasmagorišką, groteskišką, erotišką Pono Q žmonos dingimo ir paieškos odisėją pasakoja aktoriai  Erika Mažulienė ir M.Valiukas.

„Šalia“ – tai elegantiškas filosofinis-egzistencinis detektyvas apie absurdišką, cinišką ir sykiu jautrią kasdienybę, kur meilę nuo neapykantos skiria vienas žingsnis, o fantazijos ir realybės ribas lemta nustatyti patiems žiūrovams, drauge su pagrindiniu veikėju Ponu Q pasileidusiems į paslaptingai dingusios jo žmonos paieškas.

Spektaklis „Šalia“ sukurtas naudojant tik vielą ir putplastį. „Tai iš pirmo žvilgsnio atrodo pavojingai, tačiau prognozavęs statiką ir nuobodį, „gauni“ dinamišką, plastišką, metaforišką, paslankų, aktyvų vaizdą. Dailininkės ir režisierės sukurtos figūros – fantasmagoriškos, deformuotos, mozaikiškos. Jų judesys atsiranda figūras smaigstant į putplastį, į visumą jungiant atskiras detales; tinkamai naudojant apšvietimą, kai šešėlis tampa figūros mase ir mėsa“, – rašo teatro kritikė Indrė Kerpytė.

„Atskirų pastabų nusipelno spektaklio muzika, – teigia teatro kritikas Vilmantas Juškėnas. – Kompozitorė A.Vaštakaitė pasitelkia ir minimal techno žanrui artimus elementus. Elektroniniai sąskambiai savitai išryškina vielų ir putplasčio objektų santykį, pabrėžiami aktorių manipuliacijos niuansai, o šiuolaikinės muzikos ritmai leidžia aktoriams laužyti pasakojimo iliuziją ir kampuotais, klubine estetika dvelkiančiais šokio judesiais panirti į savotišką transą.“

Gerai žinomos menininkės G. Radvilavičiūtės spektaklis „Šalia“ – intelektualus, vizualiai išraiškingas, elegantiškas, estetiškas ir emociškai pagavus reginys, intriguojantis teatro gerbėjus.

Spektaklis „Šalia“ bus rodomas kovo 28 d. 19 val. Klaipėdos lėlių teatre. Bilietai – po 15 Lt, studentams ir moksleiviams – po 10 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių