Klaipėdos koncertų salės scenoje – šeimų duetai ir orkestras

Lietuvoje yra nemažai garsių muzikų dinastijų, jaunų atlikėjų ar kūrėjų šeimų. Programoje „Šeimų duetai ir orkestras“ Klaipėdos koncertų salėje penktadienį bus pristatytos net keturios iš jų.

Koncerte pasirodys dvi sutuoktinių poros: Aidas Strimaitis (smuikas) ir Eglė Strimaitienė (fortepijonas) bei Agnė Doveikaitė-Rubinė (smuikas) ir Danielius Rubinas (kontrabosas).

Aidas ir Eglė susibūrė į duetą „Duo Strimaitis“ prieš 12 metų. Jie aktyviai koncertuoja, išleido dvi kompaktines plokšteles su šiuolaikinių lietuvių ir užsienio autorių kūriniais. Sau keliantys aukštus profesinius reikalavimus atlikėjai yra atviri naujoms kūrybinėms idėjoms. A. ir E. Strimaičiai su Klaipėdos kameriniu orkestru atliks F.Mendelssohno Koncertą smuikui, fortepijonui ir styginių orkestrui d-moll.

Agnės ir Danieliaus duetas vadinasi „Kartu“ ir gyvuoja septinti metai. Pasak atlikėjų, publiką žavi netradicinė dueto sudėtis, iš pažiūros nesuderinamų „aukščiausio“ ir „žemiausio“ styginių instrumentų bendras skambėjimas. Beje, abu atlikėjai groja G.Kremerio vadovaujamame orkestre „Kremerata Baltica“. Su klaipėdiečių orkestru Rubinai pagrieš virtuozišką G.Bottesini Grand duo concertante smuikui, kontrabosui ir orkestrui.

Du sesers ir brolio duetai – Ingrida Armonaitė (smuikas) ir Rimantas Armonas (violončelė) bei Giedrius Gelgotas (fleita) ir Justė Gelgotaitė (obojus) – tęsia šeimynines muzikų dinastijas.

Ingrida ir Rimantas jau trečią dešimtmetį groja ansamblyje „Armonų trio“ kartu su Rimanto žmona Irena. Abu atlikėjai yra tarptautinį pripažinimą pelnę solistai, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesoriai, aktyviai koncertuojantys Lietuvoje ir jos ribų.

I.Armonaitė ir R.Armonas koncerte atliks D.Tabakovos kūrinį smuikui, violončelei ir styginių orkestrui „Saulės triptikas“. Ši neoromantiniu polėkiu alsuojanti muzika yra tarsi skambanti paros simfonija.

Fleitininko Valentino Gelgoto ir choro dirigentės Rasos Gelgotienės šeimoje užaugusios trys atžalos pasirinko muzikų kelią: Giedrius taip pat groja fleita, Justė – obojumi, o Gediminas derina kompozitoriaus ir dirigento amplua. Giedrius dirba Lietuvos operos ir baleto teatro orkestre, o Justė – Lietuvos valstybiniame simfoniniame orkestre, abu groja Kristupo medinių pučiamųjų kvintete. Jiedu koncerte pagros J.S.Bacho Koncerto 2 smuikams ir orkestrui d-moll versiją fleitai ir obojui.

Šeimyninių duetų rasime ir pačiame Klaipėdos kameriniame orkestre: tai jo meno vadovas violončelininkas Mindaugas Bačkus ir smuikininkė Jurgita Bačkuvienė, altais griežiantys Edvinas ir Auksė Kaziukaičiai bei Gilvydas Bendoraitis (altas) ir Violeta Bendoraitienė (violončelė).

Muzikavimas šeimoje, bendri pasirodymai ne tik stiprina šeimos narių ryšius bendraujant tarpusavyje muzikos kalba, bet ir skleidžia teigiamas emocijas. Jų bus galima patirti ir koncerte „Šeimų duetai ir orkestras“ vasario 22 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių