Klaipėdos koncertų salėje skambės „Sielos muzika“

Trečiadienį Klaipėdos koncertų salėje jautrią ir emocionalią programą „Sielos muzika“ klausytojams pristatys Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai Raminta Vaicekauskaitė (sopranas) ir Mindaugas Zimkus (tenoras). Daugeliui šie atlikėjai taip pat puikiai pažįstami kaip Lietuvos televizijos projekto „Triumfo arka“ dalyviai. Solistams akomponuos pianistė Indrė Baikštytė (fortepijonas).

Įtaigus ir artistiškas R.Vaicekauskaitės muzikavimas įvertintas ne vienu apdovanojimu. Solistė jau du kartus pelnė Auksinį scenos kryžių.  Šiemet ji buvo apdovanota „Fortūnos“ prizu už Liučijos vaidmenį G.Donizetti operoje „Liučija di Lamermur“. Tai jau antroji „Fortūna“ dainininkės kūrybinėje biografijoje.

R.Vaicekauskaitė yra daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė, aktyviai dalyvauja festivaliuose Lietuvoje, Latvijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, bendradarbiauja su Duisburgo Filharmonijos orkestru (Vokietija), Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro, Latvijos nacionalinės operos teatro orkestrais, Lietuvos ir Klaipėdos kameriniais orkestrais, ansambliu „Musica Humana“, choru „Jauna muzika“ ir kitais kolektyvais.

M.Zimkus kviečiamas atlikti įvairius vaidmenis ir Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto bei Klaipėdos muzikiniame teatruose. Dainininkas nuolat koncertuoja įvairiose Lietuvos ir užsienio koncertų salėse. M.Zimkus taip pat yra keleto konkursų laureatas. Vienas paskutiniųjų solisto laimėjimų – praėjusias metais pelnytas V tarptautinio kamerinio dainavimo konkurso „Beatričė“ Didysis prizas.

Pianistė I.Baikštytė daug koncertuoja Lietuvoje bei užsienyje. Atlikėja groja Lietuvos nacionalinės filharmonijos organizuojamuose koncertuose su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu bei kameriniu orkestrais, yra pasirodžiusi su Kauno miesto simfoniniu, Šv. Kristoforo kameriniu orkestru. Paruošė ne vieną rečitalių programą, dalyvavo tarptautiniuose pianistų, koncertmeisterių bei kamerinės muzikos konkursuose, kuriuose pelnė aukštus įvertinimus. I.Baikštytė yra ir fortepijoninio trio „FortVio“ narė.

R.Vacekauskaitė, paklausta apie programą „Sielos muzika“, teigė: „Kokia ji turėtų būti, sufleruoja pati muzika, kurią norisi atlikti. Gyveni su ja mintyse, slapčia svajodama kada nors išgyventi taip, kaip tik tau vienai norisi, kaip pati ją girdi. Sakau „išgyventi“, nes kitaip neįdomu dainuoti klausytojams, o jiems savo ruožtu – klausytis“.

Pirmojoje koncerto dalyje skambės rusų kompozitorių Nikolajaus Rimskio-Korsakovo, Piotro Čaikovskio, Sergejaus Rahmaninovo, Sergejaus Tanejevo, antrojoje – Richardo Strausso, Roberto Schumanno, Ottorino Respighi’o, Benjamino Britteno vokalinės kompozicijos.

Koncerto pradžia – 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių