Klaipėdos koncertų salėje – šilta ir žaisminga žiemos muzika

2013 metų muzikinį kalendorių kitą savaitę atvers Klaipėdos koncertų salė. Pirmasis jo puslapis skiriamas sausio ir vasario repertuarui, kuriame – 10 renginių.

Klaipėdos koncertų salės direktoriaus pavaduotojos Loretos Narvilaitės žodžiais, jie ne tik demonstruos plačią muzikos kūrybos bei atlikimo paletę, bet ir sieks pateisinti klausytojų lūkesčius. Scenoje pasirodys tiek jau pripažinti menininkai, tiek talentingas jaunimas. Net kelis vakarus bus galima klausytis muzikuojančių šeimų ir pučiamųjų instrumentų. Koncertavimo džiaugsmas, sklindantis nuo scenos, tikimasi, įkvėps publiką, skatindamas pajausti ir išgyventi muziką, skambančią tik jai ir tik šią akimirką...

Šlovins Dievo gailestingumą

„Meilės ir gailestingumo altorius“ sausio 14-ąją spindės balso grožiu, apgaubs kilnių melodijų palaima.

Tauriausi jausmai skleisis skambant meilę ir Dievo gailestingumą šlovinančiai muzikai. Algirdo Martinaičio oratorijoje „Gailestingumo altorius“ pasigirs ne tik XX a. Europos religinės muzikos tradicijų atgarsiai, bet ir liaudiškų religinių giesmių, vadinamųjų kantičkų, melodika bei ritmika. Solisčių Astos Krikščiūnaitės, Ievos Prudnikovaitės, „Aukuro“ ir „Polifonijos“ chorų bei Klaipėdos kamerinio orkestro muzikavimui vadovaus Nacionalinės premijos laureatas Modestas Pitrėnas.

Karališkųjų fejerverkų garsai

Sausio 17-osios vakaro programoje – įvairių laikotarpių klasika tapusios muzikos aranžuotės varinių pučiamųjų ir mušamųjų deriniui, atskleisiančios Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro pučiamųjų ir mušamųjų  grupių muzikantų virtuoziškumą.

Klausytojus turėtų maloniai nustebinti, kaip pučiamųjų tembruose puikiai pažįstamos melodijos nušvinta naujais atspalviais, vietoj smuiko soluojant trimitui ar lyrinį violončelės pasažą atliekant valtornai. Visa tai vyks koncerte „Karališkųjų fejerverkų muzika“.

Visai šeimai – Čipolino nuotykiai

Teatralizuotame koncerte visai šeimai „Čipolino nuotykiai“ sausio 25-ąją skambės nuotaikinga muzikinė pasaka apie narsuolį Čipoliną ir jo draugus – linksmąją Ridikutę, išmintingąjį Vyšniuką, gražiąją Magnoliją, kurie nugali pikčiurną princą Citroną ir sinjorą Pomidorą.

Pasaką seks Vilniaus brass kvintetas ir jaunieji aktoriai, skambant uždegančiai armėnų kompozitoriaus Kareno Chačaturiano muzikai.

Skambi serenada orkestrui

Koncertu „Serenada orkestrui“ sausio 30-ąją pasibaigs meistriškumo savaitė, kurios metu su Klaipėdos kameriniu orkestru dirbs žymus smuikininkas, pedagogas ir dirigentas Thomas Füri (Šveicarija).

Iki šiol styginių griežimo subtilybes dažnai perteikiantis kitiems atlikėjas anksčiau yra vadovavęs orkestrui „Camerata Bern“, griežęs įvairiuose kameriniuose ansambliuose ir net pasirodęs garsiajame filme „Titanikas“.

Ves meilės keliais

Džiugi žinia melomanams: operos solistas Edgaras Montvidas (nuotraukoje) vasario 3-iąją vėl dainuos Klaipėdos koncertų salėje.

Pastaruoju metu daug po pasaulį keliaujantis dainininkas siekia įsitvirtinti JAV meno rinkoje. Turėdamas daug įdomiausių darbų nuo Bostono iki Tokijo, jis vis sugrįžta į Lietuvą.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras šia programa minės savo 25-ąjį gimtadienį. Tiek metų šiam kolektyvui vadovauja maestro Gintaras Rinkevičius. Jo diriguojamame koncerte „Meilės keliai“ skambės gražiausių operų arijos bei simfoniniai numeriai. Koncerte taip pat dalyvaus ir „Triumfo arkos“ konkurso laimėtoja Lilija Gubaidulina.

Vaikai koncertuos su tėvais

Žaismingame Klaipėdos kamerinio orkestro pasirodyme vasario pradžioje mažų ir didelių klausytojų laukia daug siurprizų.

Vienas jų – Mikės Pūkuotuko viešnagė ir linksmi nuotykiai koncertų salėje. Smalsu, kaip su orkestru solo gros šio kolektyvo bei koncertų salės administracijos darbuotojų vaikai. Scenoje matysime kartu muzikuojančias mamas, tėčius ir jų vaikus.

Pasiklausyti naujos „Žaismingos muzikos orkestro“ programos ir susitikti su Mike Pūkuotuku bus galima vasario 8-ąją.

Obojaus muzikos apžavai

Bene geriausias Lietuvos obojininkas Robertas Beinaris vasario 12-ąją atvyks kartu su seserimi Gertrūda ir savo studentais iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos.

Vienas svarbiausių šio puikaus atlikėjo ir pedagogo nuopelnų, jog mūsų šalyje kasmet daugėja obojumi grojančio jaunimo. Šis instrumentas muzikos kūriniams suteikia nuostabią spalvą. Ypač jautriai jis „dainuoja“ meilės temas – tuo bus galima įsitikinti koncerte „Muzika jums“.

Scenoje – muzikų šeimos

Lietuvoje yra nemažai garsių muzikų dinastijų, jaunų atlikėjų ar kūrėjų šeimų.

Programoje „Šeimų duetai ir orkestras“ vasario 22-ąją Klaipėdos kamerinis orkestras pristatys net keturias iš jų. Tai bus Strimaičių, Rubinų, Armonų ir Gelgotų ansambliai.

Jų pasirodymas kartu su orkestru intriguos darniu susiklausymu, savito interpretacinio stiliaus paieškomis.

Su choru – smagiai

Smagus ir spalvingas edukacinis choro „Aukuras“ koncertas vasario 24-ąją, kaip žadama, ne tik supažindins su choro subtilybėmis, bet ir suteiks daug smagių akimirkų.

Po tokio įkvepiančio renginio ne vienam norėsis dainuoti – žadėjo aukuriečiai.

Saksofonų kvarteto kelionės

Rygos saksofonų kvarteto kasmečiai pasirodymai Klaipėdos koncertų salėje jau tampa gražia tradicija.

Išradingomis programomis ir meistrišku atlikimu garsėjantys rygiečiai žada nustebinti klaipėdiečius ir vasario 28-osios vakarą.

Pasak ansamblyje grojančio lietuvaičio Arvydo Kazlausko, koncerto pavadinimas – „Kelionės“, nes programos pagrindą sudarys įvairių kraštų muzikinės iliustracijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių