Klaipėdos koncertų salėje – norvegiška pavasario serenada

Ketvirtadienį Klaipėdos kamerinis orkestras klausytojams pristatys programą „Pavasario serenada“, parengtą su svečiu iš Norvegijos, žymiu klarnetininku Rogeriu Arve Vigulfu.

„Klaipėdos koncertų salėje mes norime pristatyti skirtingų šalių atlikėjus ir solistus – teigė Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadavas Mindaugas Bačkus –  Šįkart pasirinkome svečią iš Norvegijos, žymų klarnetininką R.A.Vigulfą, kuris atliks ir savo šalies muziką. Po pertraukos skambės styginių orkestro aukso fondo kūrinys – Piotro Čaikovskio Serenada.“

R.A.Vigulfas kaip solistas ir kamerinės muzikos atlikėjas dalyvavo daugelyje projektų ir festivalių, koncertavo su garsiais ansambliais Sarajevo, „Cicada“, „Ametri“, „Hansa“ styginių kvartetais, žymiais norvegų pianistais, Kalifornijos valstijos universiteto Los Andželo džiazo orkestru, Norvegijos radijo orkestru ir kitais.. Klarnetininkas grojo Norvegijos kameriniame, Stavangerio, Trondheimo simfoniniuose orkestruose, taip pat „Kristiansund Sinfonietta“ orkestre.  Jo koncertų geografija apima  Lietuvą, Kroatiją, JAV, Norvegiją, Didžiąją Britaniją, Švediją, Olandiją, Vokietiją bei Prancūziją.

Klarnetininkas R.A.Vigulfas atlieka daug šiuolaikinės muzikos: ne kartą yra užsakęs ir pirmą kartą atlikęs daugiau kaip 20 norvegų ir užsienio autorių kūrinių, muziką kuria ir pats.

Jis yra išleidęs kompaktinę plokštelę „Profiles“, kurioje skamba keturių kompozitorių  pasaulinės premjeros. Solistas atliko ir premjerinius lietuvių kompozitorių Osvaldo Balakausko bei Arvydo Malcio koncertus klarnetui.

Lietuvoje šis klarnetininkas dirbo kaip kviestinis dėstytojas Klaipėdos universiteto Menų fakultete bei kaip samdomas solistas Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Grojo su kamerinės muzikos ansambliu „Musica Humana“, Valstybiniu Vilniaus styginiu kvartetu, Šv. Kristoforo kameriniu orkestru. Atlikėjas yra „Nepaklusniųjų“ ansamblio ir „Vestfold Sinfonietta“ narys.

Pirmojoje koncerto „Pavasario serenada“ dalyje klausytojai turės išskirtinę galimybę susipažinti su retai Lietuvoje atliekama Norvegijos kompozitorių muzika. Skambės Bjarne Brustado Koncerto klarnetui ir styginiams ir Bernto Kasbergo Evenseno „Elegijos“ klarnetui ir styginiams Baltijos premjeros bei paties R.A.Vigulfo kūrinio „Herdis Maria“ klarnetui ir styginiams naujos versijos pasaulinė premjera. Pastarasis kūrinys skirtas žymios norvegų fotomenininkės Herdis Maria Siegert atminimui.

Koncertas vyks gegužės 9 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių