Klaipėdos kamerinio orkestro naujiena – barokinės muzikos programa

Klaipėdos kamerinio orkestro su dainininke Gintare Skėryte parengta naujoji koncertinė programa klausytojus nukels į spindintį baroką.

„Prisimink mane...”, - dainuos Gintarė, teigianti, jog „scenoje ją dažnai užvaldo laimė, kad ji yra savo vietoje ir šiame gyvenime daro tai, kas jai duota gamtos.“

Trauką muzikai Gintarė pajuto dar besimokydama mokykloje. Muzikos akademiją ji baigė net du kartus, įgijusi dvi specialybes - fortepijono ir solinio dainavimo.

Itin spalvingas dainininkės repertuaras aprėpia gausybę kūrinių nuo senosios iki šiuolaikinės muzikos. Pati Gintarė sakė, kad baigusi akademiją pasirinko sunkiausią kelią vokalui - šiuolaikinę muziką, tačiau iššūkiai jos visai negąsdina.

„Tarkime, pakvietė dainuoti Tailande. Kūriniui paruošti buvo skirta vos pora savaičių. Jis labai sudėtingas, todėl niekas nesiėmė tokio darbo, o aš drąsiai ten nuvažiavau. O dainuoti garsiajame Zalcburgo festivalyje gavau kvietimą gulėdama ligoninėje. Turėjau rimtų stuburo problemų, bet atsisakyti ilgai laukto kvietimo negalėjau. Koncertuoti išvykau tiesiai iš ligoninės. Aš nesibaidau sudėtingo šiuolaikinės muzikos rašto. Tokiems dalykams man drąsos nestinga. Kur kas baugiau nueiti pas valdinininką ar įsipilti benzino į automobilį“, - kalbėjo dainininkė.

Atlikėja taip pat dirba ir pedagoginį darbą, dėsto vokalą „Liepaičių“ muzikos mokykloje bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Gintarė buvo pakviesta dalyvauti populiariame televizijos projekte „Iššūkis žvaigždėms“ - paruošti kai kuriuos dalyvius pasirodymams scenoje. Ji nuolat dalyvauja festivaliuose Lietuvoje, yra parengusi ir atlikusi daug solinių programų ne tik Lietuvos, bet ir įvairiose užsienio šalių koncertų salėse. G.Skėrytė dažnai koncertuoja su įvairiais Lietuvos ir užsienio šalių orkestrais, chorais bei kameriniais ansambliais.

Pirmojoje koncerto dalyje skambės Tomaso Giovanni'o Albinoni'o Koncertas G-dur, Georgo Philippo Telemanno „Laudate pueri Dominum“, Arcangelo Corelli'o "Kalėdinis koncertas", George'o Friderico Handelio bei Henry'o Purcelli'o arijos. Antrojoje dalyje orkestras pagros Edwardo Elgaro „Serenadą“ bei kartu su soliste atliks Enrique's Granados romantiškų dainų ciklą „Tonadillas“.

Naująją Klaipėdos kamerinio orkestro programą „Prisimink mane...“ su G.Skėryte, kuri Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36) skambės lapkričio 18 d. 18 val., klausytojams pristatys pats orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus.

Bilietai - po 15, 20, 30 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių