„Klaipėdos galerijoje“ – jaunosios grafikės debiutas

Trečiadienį „Klaipėdos galerijoje“ atidaroma Agnės Matulionytės skaitmeninės grafikos paroda „Sapnai“.

„Visada labai smagu, kai mūsų meno padangėje pasirodo naujas veidas“, – džiaugėsi  klaipėdietė grafikė Danutė Žalnieriūtė, pristatydama savo mokinę, autorine paroda „Klaipėdos galerijoje“ debiutuojančią jauną menininkę A.Matulionytę.

Parodos autorė neatsirado iš niekur – ji yra profesionalė, 2009 m. baigusi Vilniaus dailės akademijos Vizualiojo dizaino studijas Klaipėdoje, dalyvavusi keliose rimtose teminėse parodose ir nepražuvusi dirbdama komercinius darbus.

Parodos pagrindą sudarys jos rankų darbo knygutės padidintos iliustracijos, atliktos skaitmenine technika. Tai yra šios žiemos Agnės kūrybos rezultatas, šiuolaikine menine kalba perteikiantis tam tikrą požiūrį į mus supantį pasaulį. „Žiūri ir pamatai“, kaip sako pati autorė. Tai ne vien sapnų, kai nežinai, kas tu esi, kur tu esi, kokiame laike ar erdvėje galėtum būti, perteikimas vizualia kalba. Tai ir gana racionali santykio su aplinka, jausmų, požiūrio į tam tikrus reiškinius išraiška.

„Jaunosios dailininkės meninė kalba gana santūri, išgryninta, asociacijų pagrindu perteikianti savo tiesą, bet ne brukanti savąjį požiūrį, o leidžianti žiūrovui savaip interpretuoti kiekvieną kūrinį. Žavi subtilus humoro jausmas, situacijų paradoksalumas bei netikėtumas“, – kalbėjo apie savo buvusios studentės kūrybą D. Žalnieriūtė.

Vernisažas – balandžio 18 d. 17 30 val. „Klaipėdos galerijoje“ (Bažnyčių g. 4 / Daržų g. 10). Paroda veiks iki gegužės 16 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių