„Klaipėdos galerijoje“ – armėnų tapytojo S.Gogoriano peizažai

Penktadienį „Klaipėdos galerijos” filiale uostamiesčio centrinėje Herkaus Manto gatvėje duris atvers Sargiso Gogoriano tapybos darbų paroda „Peizažas“.

Kaliningrado srityje gyvenantis ir kuriantis armėnų kilmės tapytojas S.Gogorianas „Klaipėdos galerijoje“ pristatys jau antrąją savo tapybos parodą. Šioji, kaip žadėjo galerijos direktorė Violeta Jusionienė, bus lyg pavasario gūsis žiemos išvargintiems klaipėdiškiams, kurie, be abejo, jau atpažįsta impersionistinį garsaus tapytojo braižą ir ilgisi jo nepakartojamų peizažų – tokių švelnių, bet kartu sudėtingų, tokių romantiškų ir nostalgiškų, dailininko sukurtų keliaujant po visą Europą.

S.Gogoriano kūrybos jėga ir žavesys – tapybos tradicijų ir individualumo, gilaus asmeniškumo sintezė. Tapydamas aliejiniais dažais, S.Gogorianas sugeba suteikti darbui akvarelinio lengvumo įspūdį. Potėpiai perteikia ne tik vaizdą – žiūrovai jaučia subtiliausias gamtos būsenas, oro virpesį – tarsi drobė būtų langas į taip išsiilgtą žaliąjį pasaulį, kur pieva banguoja po vėjo delnu, kur medžiai žydi ir kvepia, kur žemė šilta – taip ir kviečia pralėkti basomis...

S.Gogorianas reiklus sau. Visada tapo gyvai – iš natūros. Jo kūryba gili, išjausta. Dailininko erudicija ir vidinė šviesa suteikia darbams ne tik paviršinį, bet ir paslaptingą, mistinį turinį. Rusijos menotyrininkai jo paveikslų grožį ne kartą yra pavadinę kilniu, o parodų lankytojai – meditaciniu.

Tad „Klaipėdos galerija“ kviečia senus savo ir tapytojo draugus, taip pat tuos, kurie dar nepažįstami su šiuo nepakartojamu menininku, apsilankyti parodos „Peizažas“ atidaryme ir pavasariškai pamedituoti – kai už lango užsitęsusi žiema, pavasaris gali gyventi paveiksluose ir širdyje.

Vernisažas – balandžio 12 d. 17 val. „Klaipėdos galerijos” filiale Herkaus Manto gatvėje. Parodos atidaryme dalyvaus autorius. Paroda vyks iki gegužės 12 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių