„Klaipėdos galerija“ Kalėdoms pasipuoš autorinių lėlių paroda

Meniškos, autorinės, ne fabrikinės, o rankų darbo lėlės ketvirtadienį įsikurs Kalėdų laukimu alsuojančioje „Klaipėdos galerijoje“.

Įstabaus grožio šventinė autorinių rankų darbo lėlių paroda prieš Kalėdas „Klaipėdos galerijoje“ jau tampa tradicija. Šiemet joje dalyvaus lėlininkės iš Klaipėdos, Vilniaus, Kauno ir Panevėžio.

„Kiekvienos autorės lėlės – individualios, jaukios, charakteringos, pasakojančios savas istorijas... Jos – tarsi maži stebuklai, atklydę iš vaikystės, svajonių, sapnų ar fantazijos pasaulio. Parodą papildys tapybos darbai, iliustruojantys lėles“, – pasakojo galerijos direktorė Violeta Jusionienė.

Meno pasaulyje autorinė rankų darbo lėlė kaip nauja meno rūšis atsirado maždaug XX a. viduryje. Šiuo metu ši meno rūšis jau visiškai susiformavusi, įgijusi savas kryptis bei sroves, turinti savus klasikus ir avangardistus. Rankų darbo lėlių kūrimas bei populiarumas nuolat auga. Šiapus Baltijos ši meno rūšis taip pat susilaukia vis daugiau tiek menininkų, tiek žiūrovų dėmesio. Dar daugiau – lėlininkystė stengiasi užimti deramą vietą dailės kūrėjų gildijoje.

Tris savaites vaikai ir suaugusieji turės galimybę nors trumpai akimirkai pasislėpti „Klaipėdos galerijoje“ galerijoje nuo kasdieninių rūpesčių ir paklajoti po svajones ir vaikystę menantį pasaulį.

„Tikimės, kad visiems apsilankiusiems paroda praskaidrins nuotaiką, suteiks ramybės ir džiugesio sielai bei širdžiai. Tai mūsų dovana jums gražiausios metų šventės – šv. Kalėdų – proga. Juk dabar toks metas, kai visi sukame galvas, kaip pamaloninti ir nustebinti mums artimus ir mylimus žmones. Mes meno gerbėjams ir mūsų galerijos bičiuliams dovanojame šią nuostabią parodą“, – kalbėjo V.Jusionienė.

Jaukiai apsigyvenusios galerijoje rankų darbo lėlės ne tik stebins žiūrovus savo originalumu, bet ir ieškos namų, kuriuos galėtų pripildyti jaukumo ir gėrio.

Parodos pristatymas – gruodžio 16 d. 17.30 val. „Klaipėdos galerijoje“ (Bažnyčių g. 4/ Daržų g. 10). Parodos trukmė – iki 2011 m. sausio 8  d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių