Klaipėdos festivalio scenoje – skambiausios L.Mikalausko arijos

Gera nuotaikinga muzika ir šypsenomis su klaipėdiečiais dalysis žaismingą programą parengęs Vilniaus Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir solistas Liudas Mikalauskas.

Donato Katkaus vadovaujamas kolektyvas festivalio „Klaipėdos muzikos pavasaris“ klausytojus pradžiugins programa  „Skambiausios arijos ir dainos“.

Publiką traukia ne tik smagi puikaus orkestro programa, bet ir humoro jausmu bei nuostabiu balsu apdovanotas jos solistas L.Mikalauskas (bosas).

Jaunas, paprastas ir nuoširdus, konservatyvių pažiūrų maksimalistas Liudas tęsia magistrantūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kauno fakultete, tačiau jau yra žinomas visoje Lietuvoje.

Jam dar tik 25-eri, tačiau jo balsas skamba sodriai, o kuriami vaidmenys yra ryškus ir įtikinantys. Ir pats Liudas tiek scenoje, tiek fotografijose atrodo vyresnis.

12-os dainininkų konkursų pirmųjų premijų, Didžiojo prizo ar kitų apdovanojimų laureato karjera vystosi sparčiai, o populiarumą augina dalyvavimas televizijų projektuose. Daugiau nei prieš metus laimėjęs LTV muzikinį projektą „Triumfo arka“ ir pelnęs „Auksinio balso“ titulą Liudas pernai TV3 šokių projekte „Šok su manimi“ užėmė antrąją vietą, o dabar dalyvauja TV3 projekto „Šeimų dainos“ vertinimo komisijoje.

Itin aktyvia veikla ir  laimingu asmeniniu gyvenimu besimėgaujantis solistas dainuoja Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, ruošia vaidmenis Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre bei Poznanės S.Moniuškos vardo Didžiajame operos teatre Lenkijoje.

 „Veikiausiai ir dėl aktyvios veiklos pamažu atsirado gyvenimo maksimalizmas. Aš tuo labai patenkintas, - teigė L.Mikalauskas. - Jei jau kažko imuosi, atiduodu visas jėgas, aukoju laisvalaikį. Manau, tik dirbdamas žmogus gali kažką pasiekti, nes vien talento nepakanka.“

Niekam ne paslaptis, kad uostamiestyje jau ne kartą koncertavęs Vilniaus Šv. Kristoforo kamerinis orkestras yra visad laukiamas, garsus ir mėgstamas dėl savo universalumo, profesionalumo bei neriboto išradingumo. Nors pastaruoju metu orkestro sielai, nenuilstančiam idėjų generatoriui D.Katkui neretai tenka įrodinėti savo vietą po kultūros saule, tačiau, turėkime vilties, jog tai yra tik laikini sunkumai. Amžina yra muzika, kurią jie puikiai groja, kuria gyvena.

Koncertinėje programoje „Skambiausios arijos ir dainos“ suskambės gerai žinomi vokaliniai ir orkestriniai kūriniai, kuriuos parašė Wolfgang Amadeus Mozart, Leroy Anderson, Genadij Gladkov, Mitch Leigh, Richard Rodgers / Oscar Hammerstein, Astor Piazzolla, Bert Keampfert, Jacques Revaux, Henry Mancini, George Weiss, Jerry Herman ir Jerry Bock.

„Tikimės, kad klaipėdiečių publiką pakerės įtaigus solisto ir orkestro muzikavimas“, - sakė Klaipėdos koncertų salės direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai Loreta Narvilaitė.

Vilniaus Šv. Kristoforo kamerinis orkestras Klaipėdos koncertų salėje grieš penktadienį 18 val. Bilietai - po 15, 20, 30 litų, galioja nuolaidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių