Klaipėdos etnokultūros centre mokys vaikų atrakcijų bei lopšinių

Penktadienį 17 val. Klaipėdos etnokultūros centras esamas ir būsimas mamytes bei jų vaikučius kviečia į vakarą „Mažųjų žaidinimai, lopšinės“.

Tai renginys iš ciklo „Tradicija šeimai“. Jame liaudiško vaikučių žaidinimo bei migdymo mokys folkroko grupės „Atalyja“ vokalistė Audronė Daraškevičienė iš Vilniaus.

Viešnia – dviejų mažylių mama, mananti, kad žaidinimai, kykavimai, mylavimai – kasdienė bendravimo su vaikais forma. Audronė prisipažino, kad susilaukusi pirmagimės Vėtros netikėtai pajuto atsigaminantį visą klodą vaikystėje iš mamos, močiutės, tėčio girdėtų vaikiškų dainelių, žaidimų, ypatingomis progomis vaikui sakomų posakių. „Supratau, kad šios į kasdienybę įsipinančios smulkmenos ją daro jaukesnę, o ryšį su vaiku – šiltesnį ir artimesnį“, – teigė moteris. Prieraišiosios tėvystės centre Vilniuje jau antri metai vyksta A.Daraškevičienės vedami užsiėmimai, kur mamos žaidžia ir dainuoja su savo mažyliais.  Žaidžiama tais būdais, kurie išsigrynino lietuviškoje vaikų auginimo tradicijoje per ilgus šimtmečius, kartais ir paimprovizuojant.

Į Klaipėdą atvyksianti viešnia žada susirinkusius pamokyti to, ką pati išmoko iš savo šeimos, draugių, dalyvaudama folkloro ansamblių veikloje bei ką praktikoje pritaikė iš tradicijas pristatančios literatūros.

A.Daraškevičienė, be domėjimosi elgesio su kūdikiu kultūra, dar gilinasi ir į nešyklių dėvėjimo tradicijas. Lapkričio pradžioje ji vėl lankysis Etnokultūros centre bei klaipėdiečius pakvies į užsiėmimą „Nešyklės: senosios tradicijos ir šiandienos praktikos“.

O ketinantys dalyvauti šio penktadienio užsiėmime „Mažųjų žaidinimai, lopšinės“ turėtų skubiai registruotis tel. 310 022. Kaina suaugusiesiems – 5 Lt, vaikams – nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių