Klaipėdos etnokultūros centre – airiškos muzikos gūsis

Klaipėdos etnokultūros centras antradienį kviečia į airių folkloro atlikėjo Deniso McLaughlino koncertą. Šiuo renginiu tęsiamas projektas „Etnoreidas – 2012”. 

Etnokultūros centro projekto „Etnoreidas” renginiais siekiama patraukliomis ir šiuolaikiškomis formomis prabilti apie tradicinę kultūrą bei ja sudominti jaunus klaipėdiečius. Klaipėdos jaunimas jau pamėgo ketvirtadieniais vykstančius tradicinių šokių vakarus „Vožinius“ bei jaunimo sueigas, kuriose vieši įdomūs, saviti Lietuvos bei užsienio šalių tradicinės muzikos puoselėtojai, folklorą subtiliai ir kūrybingai interpretuojančios grupės.

Antradienį „Etnoreido” renginyje – airiškos muzikos gūsis. Atlikėjas D.McLaughlinas klaipėdiečius supažindins su XIX a. airiško folkloro melodijomis bei atliks autorinius kūrinius, kurie glaudžiai susipynę su tradicine muzika.

12-styge gitara, mandolina, bandža, airišku būgnu bodhran ir kauliukais grojantis Denisas yra kilęs iš Šiaurės Airijos, tačiau jau daugiau nei 20 metų gyvena Danijoje. Atlikėjas aktyviai propaguoja airių kultūrą, ypač muzikinį paveldą. Virtuoziškas instrumentų valdymas, labai stiprus savitas balsas, žavingas airiškas temperamentas keri klausytojus. Jis dažnai kviečiamas koncertuoti Vokietijoje, Skandinavijos šalyse, gimtojoje Šiaurės Airijoje, ne kartą lankėsi ir Lietuvoje.  Savo muzikinę karjerą Denisas pradėjo kaip bosistas, grodamas įvairiose grupėse – nuo sunkiojo metalo iki country muzikos. Vėliau su broliais Johnu ir Eamonu jis įkūrė grupę „Thundering Down“, kuri tapo populiari 9-ojo dešimtmečio pradžioje ir neiširo iki šiol. Kartu su bičiuliu ir scenos bendražygiu danu Svendu Ericu Larsenu D.McLaughlinas yra išleidęs airiškų dainų kompaktinę plokštelę „Shamrock“ („Dobilas“).

D.McLaughlinas Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) koncertuos spalio 23 d. 18 val. Įėjimas – laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių