Klaipėdos dramos teatras profesinę šventę sutiks spektakliu ir paroda

Klaipėdos dramos teatras Tarptautinę teatro dieną pasitinka be namų, tačiau tikėdamas laiminga pabaiga ir sekmadienį kviesdamas publiką į spektaklį.

Gastrolės, tebesitęsiančios jau šešerius metus: taip savo dabartinę padėtį galėtų įvardinti Klaipėdos dramos teatras. 2007-aisiais teatro pastatas buvo uždarytas dėl  avarinės būklės - nuo to laiko teatralai, neturėdami savo salės,  glaudžiasi Žvejų rūmuose ir intensyviai gastroliuoja po Lietuvą. Oficiali teatro rekonstrukcijos pabaiga numatyta 2014 m. - tad kantrybės ir atkaklumo teatralams prireiks dar nemažai.

Situacijos tragikomiškumą – kaip geroje pjesėje – sustiprina ir buvusio pagrindinio teatro rėmėjo banko „Snoras“ žlugimas. Kaip senoliai sakydavo, bėda viena nevaikšto.

Tačiau aktoriai nenusimena ir nepalūžta – darbas vyksta ir tokiomis ekstremaliomis sąlygomis. Teatre ir toliau statomi nauji spektakliai, pristatomos premjeros. Rekonstrukcija taip pat nestovi vietoje – praėjusių metų pabaigoje statybininkai baigė pastato atstatymo darbus, uždėjo stogą. Šiemet darbai vyksta jau teatro pastato viduje.

Profesinės šventės proga kovo 25 d. 18 val. Klaipėdos dramos teatras kviečia žiūrovus į uostamiesčio Žvejų rūmus, kur parodys Tarptautinei teatro dienai skirtą spektaklį – A.Strindbergo „Šmėklų sonatą“ (rež. G.Varnas).

Po spektaklio aktoriams bus įteiktos nedidelės dovanėlės, kuriomis pasirūpino uostamiesčio bendrovė „Pamario restauratorius“. Jei žiūrovai Teatro dienos proga taip pat nuspręs įteikti vieną kitą puokštę, aktoriai tikrai nebus prieš. O viena smagia ir netikėta dovana teatras pasidalys ir su publika: Biržų „Saulės“ gimnazijos moksleiviai (dailės mokytoja Daiva Zalogienė), apsilankę Klaipėdos dramos teatro  spektaklyje „Iš miglos išniro angelas“, nutapė šaunių aktorių portretų. Teatro dienos proga jie bus eksponuojami Žvejų rūmų fojė.

(Nuotraukoje – aktorių Nijolė Sabulytės, Vaido Jočio ir  Reginos Arbačiauskaitės portretai, nupiešti Biržų „Saulės“ gimnazijos 4d kl. moksleivės Indrės Januševičiūtės, 4c kl. moksleivių Miglės Paulavičiūtės ir Luizos Usevičiūtės.)



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
kiekvienas savoj klėty...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių