Klaipėdos dramos teatras gastroliuoja Palangoje

Ketvirtadienį Palangoje gastroles pradeda Klaipėdos dramos teatras, jų metu parodysiantis šešis įdomiausius bei naujausius savo spektaklius.

Sena tradicija: kiekvienų metų rugpjūtį Klaipėdos dramos teatras aplanko Palangą. Šiemet ten jis viešės net du kartus, gastrolės vyks dviem etapais – rugpjūčio 5–7 ir 19–21 dienomis.

Jas ketvirtadienį pradės kelių festivalių laureatas, jau legendiniu tapęs spektaklis – kroatų dramaturgo M.Gavrano „Viskas apie moteris”, režisuotas šviesaus atminimo D.Tamulevičiūtės. Didžiausia šio pastatymo sėkmė – aktorės ir jų sukurti vaidmenys. N.Savičenko, V.Leonavičiūtė ir R.Šaltenytė spektaklyje įkūnijo net po penkis skirtingo amžiaus personažus.

Naujausiame Klaipėdos dramos teatro meno vadovo režisieriaus P.Gaidžio pastatyme E.E.Schmitto „Jausmų tektonika“, kuris Palangoje bus rodomas penktadienį, pagrindinius vaidmenis atlieka aktoriai N.Savičenko ir D.Meškauskas, jų scenos partnerės – R.Arbačiauskaitė, R.Šaltenytė ir T.Gailiutė. Režisieriaus žodžiais, šis spektaklis primena, kad meilė – labai trapus jausmas ir su juo reikia elgtis labai atsargiai, nes gali subyrėti į šipulius.

Šeštadienį Klaipėdos dramos teatras Palangoje parodys vilniečio R.Rimeikio režisuotą P.Gladilino komediją „Iš miglos išniro angelas“. Tai spektaklis apie mūsų laikmetį, mūsų gyvenimą ir apie mus pačius – šviesus ir paprastas, verčiantis kvatoti ir kartu susimąstyti. Jame vaidmenis sukūrė aktoriai R.Pelakauskas, V.Leonavičiūtė, R.Arbačiauskaitė, K.Macijauskas, J.Puodėnaitė, M.Vaičiulytė, E.Brazys, V.Jočys, R.Idzelytė, S.Šakinytė, N.Sabulytė, I.Simonaitytė ir R.Gustaitis.

Rugpjūčio 19-ąją klaipėdiečiai Palangoje vaidins M.Gavrano „Viską apie vyrus“ (rež. A.Lebeliūnas), rugpjūčio 20-ąją – E.E.Schmitto laisvamanišką komediją „Paleistuvis“ (rež. P.Gaidys), o rugpjūčio 21-ąją gastroles užbaigs I.Turgenevo lyrine komedija „Įnamis” (rež. A.Lebeliūnas).

Spektakliai rodomi nuo 20 val. Palangos Senojoje gimnazijoje (Jūratės g.13). Bilietai – po 20, 25 Lt – parduodami ten pat kasoje kasdien nuo 11 iki 18 val., spektaklių dienomis – nuo 12 iki 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių