Klaipėdoje viešės bestselerio „Virpėjimas“ autorė

Sekmadienio popietę klaipėdiečių laukia susitikimas su pasaulinio pripažinimo sulaukusio romano „Virpėjimas“ autore Maggie Stiefvater (JAV).

Ypač tarp jaunimo populiari rašytoja papasakos, kaip atsirado milijonus gerbėjų širdžių pavergęs romanas „Virpėjimas“, pasidalys patirtimi, kaip parašyti bestselerį, ir pristatys intriguojantį „Virpėjimo“ tęsinį  – „Laukimas“.

„M.Stiefvater – charizmatiška, šmaikšti ir įdomi asmenybė, todėl džiugu, kad į poros savaičių turą po Europą greta Didžiosios Britanijos, Airijos ir Vokietijos autorė įtraukė ir Lietuvą. Tai iš tiesų yra reta ir išskirtinė galimybė Lietuvos skaitytojams. Tikėtina, jog sparčiai populiarėjančią autorę ateityje pasikviesti bus gerokai sunkiau“, – sakė leidyklos „Alma littera“ direktorė Danguolė Viliūnienė.

M.Stiefvater romaną lietuviškai pristačiusi leidykla „Alma littera“ jau beveik du dešimtmečius leidžia geriausius ir populiariausius pasaulio rašytojų kūrinius įvairaus amžiaus skaitytojams. Leidyklos misija – teikti pažinimo džiaugsmą ir skaitymo malonumą, tvirtino D.Viliūnienė.

Įdomu, kad M.Stiefvater visame pasaulyje išgarsinusio romano „Virpėjimas“ teisės jau parduotos fantastinių veiksmo filmų trilogijos „Žiedų valdovas“ prodiuseriams, o pati knyga išversta į daugiau nei 30 kalbų.

Netrukus švęsianti 29-ąjį gimtadienį jos autorė save apibūdina kaip „godžią skaitytoją, spalvoto pieštuko laimėtoją ir kelių muzikos instrumentų valdytoją“. Ne be reikalo M.Stiefvater kūryba yra vadinama „melodinga, stebuklinga, spinduliuojančia romantika, puikiai tinkančia aštriems protams ir poetiškoms širdims“.

Susitikimas su rašytoja M.Stiefvater – sekmadienį 14 val. „Baltų lankų“ knygyne Klaipėdoje (PC „Akropolis“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių