Klaipėdoje švilps J.Miltinio dramos teatro „Kulkos virš Brodvėjaus“

Į Klaipėdą gastrolių ruošiasi Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras. Į uostamiestį kovą jis atveš vieną naujausių savo spektaklių – kriminalinę komediją „Kulkos virš Brodvėjaus“ (N.14).

Savo spektaklį panevėžiečiai parodys kovo 17 d. 18 val. Klaipėdos žvejų rūmuose. Kriminalinę komediją „Kulkos virš Brodvėjaus“ pagal Piotro Rozenfeldo-Olevo pjesę 2012-ųjų gruodžio pabaigoje Panevėžyje pastatė vilnietis aktorius ir režisierius Dainius Kazlauskas.

Spektaklis pasakoja apie tai, kaip dramaturgu inteligentu save laikantis grafomanas Deividas Šainas sužino, kad jo pjesę prodiusuos mafijos vadeiva. Bet su viena sąlyga: mafijozo meilužė – striptizo šokėja turi tapti scenos „žvaigžde“. Sceninė būsimosios primadonos patirtis – šokti aplink stulpą bare ir rinkti uždarbį nuo stalų itin „talentingai“ – pasturgaliu.

Aktorės „kūnsargiu“ skiriamas prasčiokas vagis ir gangsteris Čičis. Jis turi gatvės išsilavinimą, tačiau girdi gyvą kalbą ir netikėtai talentingai perrašo Deivido pjesę, suteikdamas manieringoms frazėms gyvumo ir tikroviškumo. Dramaturgo talentą savyje aptikęs gangsteris bet kokia kaina ima siekti, kad „jo pjesėje“ viskas būtų aukščiausio lygio. Tvarką jis daro savaip: nusprendęs, kad spektaklį gadina vulgari boso sugulovė, Čičis šaltakraujiškai ją nudeda...

Kita pagyvenusi aktorė vis dar manosi esanti Brodvėjaus scenos deivė. Įsijautusi į žvaigždės vaidmenį, aktorė kiekvieną stresiuką malšina fraze „reikia išgert“. Tokių „deivių“ pilnos scenos. Senu kaip pasaulis būdu atsimokėjusios savo prodiuseriams, jos įtiki esančios nerealiai talentingos, ironizuoja pjesės autorius.

Siužetinės linijos spektaklyje papildo viena kitą, sukasi ir kryžiuojasi, ryškėjant esminiams  klausimams – ar gali blogas žmogus būti kūrėjas? Kur glūdi tikrasis vyriškumas? Ar kūrėjo talentą atskleidusio Čičio nuožmiame ryžtingume, ar padoraus Deivido, radusio savyje jėgų pripažinti, kad jis nėra menininkas, charakteryje?

Spektaklyje daug humoro, ironijos, šaipomasi iš susireikšminusių vidutinybių, parodomos žmogiškosios silpnybės ir ydos.

Garsiam kino grandui Woody Alenui 1994-aisiais pastačius filmą „Kulkos virš Brodvėjaus“, šis buvo nominuotas net septyniems „Oskarams“.

Tai jau antroji aktoriaus ir režisieriaus D.Kazlausko Juozo Miltinio dramos teatre režisuota brodvėjiška istorija. Pernai balandį jis pastatė Leonardo Gershe pjesę „Laisvi drugeliai“, kuri tapo sezono sensacija ir pelnė ne tik panevėžiečių žiūrovų simpatijas.

Kaip 20-ies aktorių trupė kriminalinėje komedijoje „Kulkos virš Brodvėjaus“ atskleis vudialeniškąja ironiją, kaip aktoriai apeis aštrius pjesės, kurioje skamba ne visada delikatūs žodeliai, kampus? Kaip žiūrovas priims pasišaipymą iš „didingo scenos meno altoriaus“?.. Intriga išliks iki paskutinės minutės, uostamiesčio publika užtikrino spektaklio kūrėjai.

Jame vaidina J.Miltinio dramos teatro aktoriai Andrius Povilauskas, Vidmantas Fijalkauskas, Inga Talušytė, Asta Preidytė, Albinas Kėleris, Laimutis Sėdžius, Toma Razmislavičiūtė, Eleonora Koriznaitė, Julius Tamošiūnas, Vita Šiaučiūnaitė, Gintautas Žiogas, Jonas Čepulis, Vytautas Kupšys, Petras Kežys, Jolita Skukauskaitė, Deividas Rajunčius, Donatas Kalkauskas, Marius Cemnickas, Rytis Kopūstas ir Deividas Macijauskas.

Bilietai į spektaklį – po 23–43 litus, jie parduodami Žvejų rūmų ir „Bilietai.lt“ kasose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manė

manė portretas
Ar kada nors gyvenime kas nors atkreips dėmesį į pasigailėtiną Žvejų būklę:šalta, nejauku, kėdės drasko užpakalius. Ką 20 metų veikė ponia NL, kad iki šių rūmų jos žvilgsnis neatklydo? Negi ši įstaiga nenusipelnė nors paprasto remonto? O gal ruošiamasi prichvatizuoti ?Užtat taip apleista?

kantrybės nebėr

kantrybės nebėr portretas
Dar ne laikas. Pasistatė Klaipėda Švyturio areną, pasistatys Kultūros fabriką, o tada, jei Žvejų rūmai dar nebus sugriuvę, ateis eilė ir jiems. Pakentėkit ponas režisieriau -:) O gal ir visai nereikia tų rūmų, nes žvejų Klaipėdoje kaip ir nebeliko, kaip ir Lietuvos laivyno. Va čia tai bėda, o Jūs - rūmai, rūmai... -:(
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių