Klaipėdoje – susitikimas su muzikais iš Ukrainos

Visuomeninė organizacija „Muzikos svetainė“ ir Klaipėdos universiteto (KU) Menų fakulteto (MF) Fortepijono katedra šeštadienį 18 val. kviečia į profesorės E.Tkač (Ukraina) kūrybinį vakarą „Sėkmės kelias“ ir jos studento, tarptautinių konkursų laureato Kirilo Plotnikovo koncertą.

E.Tkač – tarptautinio susivienijimo „Menas ir švietimas XXI a.“ prezidentė, tarptautinės muzikinės-pedagoginės ir atlikėjų meistriškumo mokyklos bei tarptautinio konkurso „XXI amžiaus menas“ įkūrėja. Garsi pedagogė, muzikė, atlikėja, muzikinės psichologijos, pedagogikos ir mokymo metodikos specialistė, Ukrainos P.Čaikovskio nacionalinės muzikos akademijos profesorė E.Tkač – aukštųjų ir specialiųjų mokymo įstaigų Austrijoje, Graikijoje, Lenkijoje, Rusijoje konsultantė. Ji yra daugiau nei 30 mokslinių darbų autorė. Tarp E.Tkač mokinių – daug tarptautinių ir nacionalinių konkursų laureatų. Įvairiose pasaulio šalyse ji veda seminarus filosofijos, psichologijos, pedagogikos, muzikos mokymo metodikos, įvairių muzikos stilių interpretavimo klausimais. E.Tkač jau antrą dešimtmetį veda muzikinius-pedagoginius forumus, sulaukusius pasisekimo Lenkijoje, Rusijoje, Graikijoje, Prancūzijoje, Danijoje, Portugalijoje, Čekijoje, Suomijoje ir Švedijoje, Italijoje ir Austrijoje. Už nuopelnus vystant meną ir muzikos mokymą prof. E.Tkač kūrybinė biografija 2002 m. buvo išspausdinta žinyne „2000 žymiųjų XXI a. intelektualų“ (Tarptautinio biografinio centro leidinys. Kembridžas, Didžioji Britanija).

Su garsia muzike ir pedagoge iš Kijevo į Klaipėdą atvyks ir vienas jos geriausių mokinių – pianistas K.Plotnikovas (g. 1990 m. Luganske, Ukrainoje). Groti fortepijonu jis pradėjo nuo septynerių. Mokėsi Kijevo M.Lysenkos specialiojoje muzikos mokykloje (B.Archimovičiaus klasėje). Ją baigęs nuo 2008-ųjų fortepijono specialybę studijuoja Ukrainos P.Čaikovskio Nacionalinėje muzikos akademijoje, profesorės E.Tkač klasėje.

Kirilas – jau kelių tarptautinių konkursų laureatas: Didįjį prizą laimėjo Madeiroje (Portugalija), pirmąsias vietas – Lonigo (Italija), Madride (Ispanija), Kijeve (Ukraina). Pianistas daug koncertuoja, atlikdamas solines programas bei grodamas su simfoniniais orkestrais Ukrainoje ir užsienyje – Portugalijoje, Italijoje, Ispanijoje, Austrijoje. Jis lankė Vadimo Rudenkos ir Pavelo Nersesjano tarptautinius meistriškumo kursus, dalyvavo festivalyje „Vasaros muzikiniai vakarai Kijeve“. Jaunojo pianisto repertuare – J.S.Bacho, W.A.Mozarto, L. van Beethoveno, R.Schumanno, F.Chopino, F.Liszto, S.Rachmaninovo, A.Skriabino ir kitų kompozitorių kūriniai.

Profesorės E.Tkač kūrybinį vakarą ir jos studento K.Plotnikovo koncertą Klaipėdoje organizuoja visuomeninė organizacija „Muzikos svetainė“, vadovaujama Tatjanos Filatovos. Tai tarptautinio kultūros mainų ir švietimo projekto „Rusų muzikos perlai“ dalis. Projektas skirtas Lietuvos ir Rusijos kultūros dienoms bei Klaipėdos miesto 760 metų jubiliejui.

Renginys vyks KU MF koncertų salėje (K. Donelaičio g. 4). Įėjimas – laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių