Klaipėdoje susibūręs Trombonų choras prisistatys bažnyčioje

Sekmadienį Šv. Kazimiero bažnyčioje Klaipėdoje pirmąjį koncertą surengs klaipėdiečių Trombonų choras – pirmasis ir kol kas vienintelis toks Lietuvoje.

Jis prieš du mėnesius susibūrė Stasio Šimkaus konservatorijoje. Kaip pasakojo šio unikalaus kolektyvo vadovas ir dirigentas Jurgis Barakauskas, 15 trombonininkų choru pasivadino todėl, kad taip įdomiau. „Juolab kad mes irgi dainuojam, tik be žodžių. Trombonai skamba labai vyriškai. Ir visiems aišku, ką mes grojam”, – šypsojosi muzikas.

J.Barakauskas nuo 1972-ųjų S.Šimkaus konservatorijoje dirba trombono klasės mokytoju. Per keturis dešimtmečius jis išugdė 68 trombonininkus, kai kurie iš jų dabar groja geriausiuose Lietuvos orkestruose. Ir tie 15-a Trombonų choro narių – moksleiviai, studentai bei absolventai – visi jo mokiniai.

„Kilo mintis pagaliau suburti juos, kad pagrotų kartu. Tokių kaip mes Lietuvoje daugiau nėra. Panašių trombonų orkestrų turi belgai ir japonai. Tai kodėl gi neturėti ir mums?!” – kalbėjo klaipėdiečių Trombonų choro vadovas.

Dabar Trombonų choras ruošiasi savo pirmajam pasirodymui, kiekvieną sekmadienį renkasi ir repetuoja S.Šimkaus konservatorijos salėje.

Naujo kolektyvo prisistatymo koncertas „Belaukiant Kristaus užgimimo” vyks gruodžio 16 d. 11 val., po šv. Mišių, Šv. Kazimiero bažnyčioje. Jame Trombonų choras su savo koncertmeistere Gitana Masiuliene (fortepijonas) gros barokinę, klasikinę, sakralinę muziką. J.Barakausko teigimu, ir ateityje jie norėtų koncertuoti šioje bažnyčioje, nes ten puiki, trombonų skambesiui itin tinkama akustika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių