Klaipėdoje – šešiagubos Joninės su „world” muzika

Trečiadienį Klaipėdos „Švyturio menų doke” vyksiantis Joninių nakties vakarėlis „Juan Balkanieros” atvers intriguojančius įvairių tautų šventinių ritmų horizontus.

Kurs internacionalinę nuotaiką

Tradicinės balkaniškos gaidos maišysis su purvinais lotyniškais šokiais, autentišku fanku ir regiu, hipnotizuojančiais „bhangra“ ritmais ir moderniu klezmeriu – taip muzikinę savo Joninių programą apibūdino „Juan Balkanieros“ organizatoriai.

„Juan Balkanieros” pirmu smuiku gros Balkanų ir čigonų melodijas propaguojantys vilniečiai „Baltic Balkan“, kuriems talkins „Mood Sellers Band“ pučiamieji. Prie jų prisidės ir sostinėje žinomas Indijos muzikos entuziastas Bonanu, o internacionalinę vakaro nuotaiką užsuks klaipėdiečiai „Los Borrachos Soundsystem“.

Šeši Jonai – šeši kompozitoriai

„Dar vaikystėje pažiūrėję filmą „Šeši Jonai – šeši kapitonai“, supratome, kad Joninės – tai daugiatautė šventė. Kuo daugiau įvairių Jonų, tuo linksmiau. Planuojame serbo Ivano įgrotą muziką derinti su sveika doze lietuvio Jono ir latvio Janio liaudiškų melodijų. Labai daug tikimės iš kolegos Bonanu, kuris pristatys Bolyvude ilgai gyvenusio Džono kūrybinį palikimą. O „Los Borrachos“, esu tikras, daug dėmesio skirs Chuano iš Havanos sukurtai muzikai“, – su šypsena sakė „Baltic Balkan“ narys Lencas.

„Juan Balkanieros“ organizatoriai žada kiekvieną, atvykusį su tikrais ar priklijuotais ūsais, barzda ar dredais, į daugiatautį Joninių vakarėlį įleisti pigiau.

Programą veš į Krokuvą

„Baltic Balkan“ pasirodymas Klaipėdoje bus generalinė repeticija prieš šio kolektyvo kelionę į tarptautinį festivalį Krokuvoje. Vilniečiai pakviesti surengti net dvi modernių klezmerių ir Balkanų muzikos diskotekas klube „Cheder“.

„Baltic Balkan“ kolektyvo šiemet taip pat dar laukia pasirodymai Vokietijoje, Prancūzijoje ir Rusijoje.

Startuos su Joninių regata

„Švyturio menų doko“ Joninėse pagal įvairiausių šalių tradicijas nebus pamiršta ir jūrinė miesto dvasia. Kartu su pasaulio muzikos naktimi 21.30 val. Klaipėdos uoste, ties „Švyturio menų doku“, startuos „Švyturio Joninių nakties regata“, organizuojama siekiant paskatinti sportinio buriavimo vystymąsi Vakarų Lietuvoje.

Sujungiant senąsias lietuvių tradicijas ir buriavimą, regata vyks naktį, taip perkeldama Joninių šventimą iš tradicinių pievų į Kuršių marias.

Žada ypatingas nuolaidas

Regatos organizatorių žodžiais, kiekvienam užsiregistravusiam dalyviui rekomenduojama savo įgulai pasiieškoti Jono ar Janinos – tokioms šventinėms jachtoms TA vienos mylios plaukimo laikas bus gerinamas puse procento.

„Juan Balkanieros“ nakties Klaipėdos „Švyturio menų doke” (Naujoji uosto g. 3) pradžia – trečiadienį 21.30 val. Bilietai – po 15 litų, ūsočiams, barzdočiams ar su dredais – 10 litų. Išankstinis bilietų rezervavimas ir informacija: info@dokas.info arba mob. tel. 8 685 60 050.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių