Klaipėdoje pristatys knygą apie slėpiningą tautosakos prasmių pasaulį

Penktadienį Klaipėdos etnokultūros centre – garsios lietuvių tautosakininkės Bronislavos Kerbelytės knygos „Lietuvių tautosakos kūrinių prasmės“ sutiktuvės.

Monografijos pristatyme uostamiesčio visuomenei dalyvaus jos autorė, taip pat recenzentai dr. Radvilė Racėnaitė ir prof. dr. Rimantas Balsys.

Ši knyga tai mėginimas pristatyti lietuvių tautosakos kūrinių – ypač pasakų ir sakmių – semantikos, jų raidos ir pačios sakytinės tradicijos pokyčių tyrinėjimą. 2011 m. pabaigoje išleista monografija prof. habil. dr. B.Kerbelytė tarsi grąžina skolą lietuvių tradicine kultūra besidomintiems skaitytojams, kuriems sunkiai pasiekiami autorės straipsniai – o jų nemažai paskelbta ne tik Lietuvoje, bet ir svetur. Rengiant šią knygą, panaudoti 1990–2009 m. Lietuvoje ir užsienyje publikuoti straipsniai, remtasi ir ankstesnėmis publikacijomis, papildant naujai atrastais duomenimis.

Knyga skirta labai plačiam ir įvairiam skaitytojų ratui tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse. Studentams, besigilinantiems į folkloristikos, etnologijos problemas, ji gali būti puiki mokymosi priemonė. Mokytojams ir dėstytojams – geras pagalbininkas, perteikiant žinias apie lietuvių pasakojamosios tautosakos žanrus, jų struktūrą ir semantiką. Visiems kitiems tai išmintingas vadovas, padėsiantis praverti slėpiningą pasakų, sakmių, legendų prasmių pasaulį, pagelbėsiantis ieškant ir randant šiuose kūriniuose slypinčios išminties, darnos savyje, su gamta ir žmonėmis, o radus – dalytis su kitais ir šitaip tobulėti.

Knygos „Lietuvių tautosakos kūrinių prasmės“ pristatymas – vasario 3 d. 16 val. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10). Įėjimas laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių