Klaipėdoje prasidėjo „Poezijos pavasaris“

Tris pavasario dienas uostamiestyje čiulbės ne tik paukščiai, bet ir poetai – Klaipėdoje jau prasidėjo „Poezijos pavasario“ renginiai.

Ketvirtadienį „Švyturio menų doke“ jaunatviškai nuskambėjo pirmasis Klaipėdos „Poezijos pavasario“ akordas.

Penktadienį 17.30 val. I.Simonaitytės bibliotekoje (Herkaus Manto g. 25) bus galima pasiklausyti šventės svečių – poetų iš Rusijos ir Latvijos: savo eilėraščius skaitys kaliningradiečiai Borisas Bartfeldas, Igoris Belovas ir Semas Simkinas bei liepojiškiai Janis Chvoinskis ir Sandra Alksnė. Tą patį vakarą ten pat naujas eilėraščių knygas skaitytojams pristatys klaipėdiečiai poetai Jonas Kantautas ir Alfonsas Navickas.

Šeštadienio vidurdienį Klaipėdos skulptūrų parke (centrinėje aikštelėje) – poezijos skaitymai „Išėjusiems“. Juose eiles skaitys Sandra Alksne-Vensko ir Janis Chvoinskis iš Latvijos, Borisas Bartfeldas, Igoris Belovas ir Semas Simkinas iš Kaliningrado bei Lietuvos pajūrio poetai Elena Karnauskaitė, Nijolė Kliukaitė, Virginijus Vyšniauskas, Daiva Molytė, Viktorija Šamrina, Vidmantė Černiauskaitė, Jurgis Raudys, Laura Valaitytė, Agnė Klimavičiūtė. Savo poeziją dainuos Povilas Urbis ir Žilvinas Graibus. Renginį ves literatūrologė Sondra Simanaitienė. Poezijos dieną po Skulptūrų parką klajos poetų globėjas angelas Jonulis, kurį į pasaulį išleido režisierė Jūratė Januškevičiūtė.

Šeštadienį 17 val. P.Domšaičio galerijos kiemelyje (Liepų g. 33) – baigiamasis klaipėdietiškojo „Poezijos pavasario“ renginys. Jame su jau minėtais klaipėdiečiais ir poetinės šventės svečiais dalyvaus vietiniai poetai S.Jonauskas, G.Grajauskas, D.Sobeckis, A.Žalys, J.Sučylaitė, P.Narušis, D.Bielskytė. V.Trofimovas, M.Valiukas, taip pat grupė poetų, atvykusių iš Vilniaus, – N.Daujotytė, V.Kaziela, R.Daugirdas, B.Januševičius, R.Šileika, D.Gintalas ir dar vienas poetas iš Rusijos Sergejus Zavjalovas.

Baigiamajame poezijos festivalio vakare gros Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Džiazo katedros studentai. Šiame, kaip ir kituose „Poezijos pavasario“ renginiuose, bus galima įsigyti naujausią „Poezijos pavasario“ almanachą, poetų naujų knygų.                                       


Šiame straipsnyje: festivalisPoezijos pavasaris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Charlesedicy

Charlesedicy portretas
wh0cd544453 [url=http://furosemidelasix.us.com/]buy lasix online[/url]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių