Klaipėdoje pasirodymą surengs hauso muzikos įžymybė

Į vieną gražiausių Klaipėdos pasilinksminimo vietų atvyksta pajūryje ilgai laukta house muzikos legenda, tarptautinė žvaigždė Ian Pooley.

Šeštadienį uostamiesčio elektroninės muzikos aistruolių laukia istorinis įvykis. Senokai pirmo ryškumo elektroninės šokių muzikos atlikėjų vizitų nelepintame uostamiestyje pirmąsyk lankysis didžėjus, kurio lyg ir nereikia pristatinėti – I.Pooley vardas neatsiejamas nuo klubinio judėjimo pradžios Lietuvoje ir šmėžuoja kiekvieno vyresnio jo dalyvio fonotekoje.

Gimtojoje vokiečių žemėje I.Pooley yra maloni išimtis pramogų pasaulyje galiojančiose taisyklėse – vienas iš nedaugelio tautiečių, pelniusių pripažinimą ne techno muzikoje, broken beats ar nu jazz, o prasimušusių house scenoje ir įtikusių išrankiems amerikiečių house dievams. Šie gardžiuodamiesi kaitina minias jo kompozicijomis ir palankiai apie jas atsiliepia.

House muzika? Kas gi čia gudraus“, – raukys nosis skeptikai. Išties I.Pooley muzika neatrodo varginančiai įmantri. Aktuali, suprantama, puikiai subalansuota ir kurianti savo atmosferą ji susukta lengva ranka.

Po ilgamečio darbo I.Pooley vardas veikia kaip laikrodis. Daugelis iš jo įprato tikėtis romantiško ir kaitraus house su firminiu brazilišku prieskoniu, tačiau prodiuseris tuo neapsiriboja – kuria ir technomuziką, „kepa“ remiksus daugybei atlikėjų ir leidžia puikias plokšteles.

Nuoseklumas ir blaivus protas – vokiško mentaliteto bruožai, kurie, matyt, bus atlikę nemenką vaidmenį I.Pooley kopiant į tarptautinį didžėjų ir prodiuserių elitą. Deep disco house maestro tituluojamas prodiuseris – nuolat progresuojantis kūrėjas ir atlikėjas. 1990-aisiais, dar būdamas paauglys jis žavėjosi Detroito techno įkvėpėju Derricku May, vėliau žengė pirmuosius žingsnelius house kryptimi – jie surinkti pirmuosiuose jo albumuose „The Time“ (1996), „Meridian“ (1998) ir didelį populiarumą pelniusiame „Since Then“ (2000). Daugelis garsių atlikėjų prašė jo, kaip įgudusio prodiuserio ir remiksuotojo, paslaugų. Tarp jų – „Deee-Lite“, „The Cardigans“, „Yello“ ir „Modjo“.

Nepaisant to, kad pirmieji I.Pooley soliniai leidiniai nesulaukė didesnio pasisekimo, jis neapleido savo asmeninių muzikinių interesų ir toliau puoselėjo unikalų gebėjimą maišyti house ritmus su įvairiausiais stiliais. Tai išgarsino jį visame pasaulyje, o drauge subrandino ir solidžią solinę diskografiją.

Specialiai žvaigždės viešnagei Klaipėdos „Marseille Lounge Bar“ (Žvejų g. 4A) bus instaliuota profesionali garso bei šviesos sistema, jaukų barą paversianti klubinės kultūros oaze. Svečio pasirodymą apšildys klaipėdiečiai didžėjai 2Sys ir Richis.

Pradžia – rugpjūčio 7 d. 24 val. Pirmiems 200 atėjusiųjų bilietai  – po 20 Lt, vėliau – brangiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių