Klaipėdoje – „Baltijos“ almanacho sutiktuvės

Antradienį 17 val. uostamiestyje, I.Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje, bus pristatytas literatūrinis kultūrinis almanachas „Baltija – 2011“.

Renginyje dalyvaus šiemečio almanacho sudarytojai rašytojai Juozas Šikšnelis, Daiva Molytė-Lukauskienė ir Rolandas Rastauskas, taip pat leidinio autoriai ir leidėjai.

„Literatūrinis kultūrinis almanachas „Baltija“ jau atplaukė. Greitai jo puslapius vartys rankos tų, kurie dar neabejingi spausdintam žodžiui. Ar jie liks patenkinti, nusivylę, nuskriausti, abejingi? Priklausys ir nuo jų“, – mano Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas J.Šikšnelis.

Jo žodžiais, tarsi atsiprašant visų, kurie leidiniu nusivils, tenka priminti, kad almanachas šiemet buvo rengiamas ekstremaliomis sąlygomis, tad nukrypimai nuo normos yra visiškai toleruotini. Prie „Baltijos“ almanacho vairo daug metų stovėjęs šviesaus atminimo Rimantas Černiauskas pasitraukė anapilin, Renata Būdvytienė paliko „Druką“. Tada daugeliui žmonių daug dalykų reikėjo pradėti nuo nulio ir pirmą kartą.

„Tokiais atvejais neišvengiami pasikeitimai – kartais į gera, kartais į bloga. Bet atlaidumo šiais laikai niekas nelaukia, neprašo, nesitiki. Gal neužmėtys akmenimis. Vienintelė viltis.  O nepalankių atsiliepimų niekas nestokoja“, – kalbėjo J.Šikšnelis renginio išvakarėse.

Kaip jis pasakojo, nauja šių metų „Baltijoje“ tai į ją sugrįžę literatūrinės padangės žymūnai R.Rastauskas ir Marijus Šidlauskas, savo rašinius skyrę Česlovui Milošui, kurio 100-metį minėjome. Nauja yra šiųmetiniai skyriaus jubiliatai: spausdinama po jų  kūrinį.  Nemaža vietos skirta R.Černiauskui.  Publikuojami jo atminimui dedikuoti straipsniai bei kūriniai. Likusios rubrikos – tradicinės: poezija, proza (jos šiemet negausu), esė, svečiai, jaunieji, istorija, menas, palikimas bei kultūrinė miesto kronika.

Almanacho leidybą parėmė LR Kultūros ministerija bei Klaipėdos miesto savivaldybė.

Naująją „Baltiją“ įsigyti bus galima per almanacho aptarimą.

Literatūrinį kultūrinį almanachą „Baltija“ Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyrius leidžia nuo 1984 metų. Kasmet pasirodo po vieną leidinio numerį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių